12.02.2024.

09:23

Foto: Informer

TV

Kurti izmislio navodni atentat! Drecun: "Sa njegovim glupostima sprdaju se čak i u Prištini"! (VIDEO)

Aljbin Kurti pokušava da skrene pažnju javnosti sa ovog skupa i čitavog haosa na Kosovu tako što je izmislio navodni atentat.

Milovan Drecun, dosadašnji predsednik skupštinskog Odbora za KiM rekao je da svi odavno dobro znaju situaciju na Kosovu i Metohiji.

Informer

Milovan Drecun

-Svi dobro znaju situaciju na KiM. Tu mislim na vlade određenih zemalja. Predsednik Vučić je veoma uverljivo govorio o poziciji srpskog naroda na KiM. Tako da ne postoji manjak informacija. Ipak su Zapad i Kurti sa svojim režimom najosetljiviji na proteste Srba. Oni misle da to može da izazove sukobe. Ako oni iskažu neslaganje sa njegovim političkim odlukama, onda taj protest može da izazove nešto mnogo značajnije. Protest kombinovan sa snažnim političkim delovanjem Beograda je nešto što može da natera Prištinu na racionalno političko ponašanje. Da se prestane sa tretiranjem Srba kao građana drugog reda. Kurti je postao previše nasilan, pa se bojim da će takav biti i sada kada se prave ovi protesti. Juče su se pojavili neki natpisi koje je istakla takozvana fantomska teroristička organizacija. Bojim se da sve to liči na pripremu novih nasilnih akcija Prištine. To može da im posluži na naredna kašnjenja. Kurti priprema teren da može da primeni specijalne jedinice. Potreban mu je najmanji povod- rekao je Drecun.

On je objasnio da će se jačina tog skupa ocenjivati na osnovu toga koliko ljudi se pojavilo na tom skupu, pa je zato važno da Srba bude što više. 

-Oni time pokazuju koliko su im životi ugroženi na Kosovu i Metohiji. Kurti ni posle sednice Saveta bezbednosti na kojoj su svi stavili do znanja da on nije trebalo tako da se ponaša, on odmah pokušava da posle blamaže koju je doživeo na toj sednici, izmislio je pokušaj atentata. Sa tim se sprdaju i u samoj Prištini. On želi da opravda svoje dalje namere koje nisu daleko od nasilja prema srpskom narodu. Politički neuspeh pokušava da opravda glupostima da je Beograd pokušao atentat na njega. Njemu je samo mržnja i nasilje u glavi, ne možemo onda očekivati da će se drugačije ponašati- rekao je Drecun.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: