12.02.2024.

09:52

Foto: Informer

TV

Kurtijeva laž o pokušaju atentata je dokaz njegovog debakla u Savetu bezbednosti! Ukidanje dinara je napad na ekonomsku bezbednost Srba na KiM! (VIDEO)

Zoran Spasić, predsednik Centra za bezbednosnu i medjunarodnu politiku rekao je da je govor predsednika u UN bio brilijantan i dokazao progon Srba od strane Aljbina Krutija.

Informer

Zoran Spasić

-To se dešava svakodnevno od upadanja u institucije, hapšenja i kidnapovanja. Kurti ima jasan cilj. On želi etničko čisto Kosovo bez Srba. Imamo i napad na ekonomsku bezbednost kroz ukidanja dinara. To je jasna poruka Kurtija našem narodu da nema šta da traži na Kosovu i Metohiji. Ne biraju se sredstva i mere. U UN je postignuta velika pobeda, jer je ceo svet mogao da čuje šta se dešava na KiM. Ovo što Kurti sada izmišlja je klasičan pokazatelj njegovog debakla. Na sve to imate ono što se desilo u Evropskom parlamentu. Neko se takmiči u tome ko će više i brutalnije da napadne svoju državu. Uvek je bilo izdajica, ali ovakvih stvari nikada nije bilo. Njima smeta što Srbija vodi nezavisnu politiku- rekao je Spasić.

On se osvnuo na sve haose koje je opozicija napravila u poslednje vreme, uključujući i tragediju u Ribnikaru, koju su pokušali da iskoriste za kritikovanje vlasti.

-Kada ste čuli da opozicija bilo koje države ide u druge države i traži uvođenje sankcija na sopstvenu zemlju? Moramo da budemo direktni! Mi nikada nismo imali to da se neko takmiči ko će više da mrzi svoju zemlju. Ovo je naša kuća! Neće niko da se bori za našu zemlju ako mi nećemo. Izbori nikad više fer i demokratski! Videli smo kakvu su tragediju koristili! Došli su ispred Skupštine grada da lome i uništavaju! Šta ti ljudi rade? Oni se zalažu za to da se ukine suverenitet sopstvene zemlje! I ko ih prvi prenese? Prištinski mediji!- rekao je Spasić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: