12.02.2024.

13:07

Foto: Zoran Sinko

TV

Otkriven pravi razlog odlaska opozicije u Evropski parlament! Ne zanima ih ni Srbija ni Vučić, samo bi da Šolakovi mediji dobiju nacionalnu frekvenciju! (VIDEO)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović na samom početku razgovora čestitao je našem narodu na Kosovu i Metohiji koji je održao ovaj skup na miran i civilizovan način.

Informer

Aleksandar Martinović

-Srbi su danas na Kosovu jedini narod u Evropi koji živi u getu i nema nikakva ljudska prava. Oni su jedini narod u Evropi koji možete da hapsite i ubijate. Možete da upadate u srpske crkve i manastire iz srednjeg veka i proglašavate ih katoličkim. Kao čovek ja mogu da kažem da se divim našem narodu koji je ostao da živi na KiM. Oni čuvaju KiM, oni su mu najveći zaštitinici u uslovima u kojima ne živi ni jedna etnička grupa u Evropi. Kod nas u Beogradu postoje ljudi, političari okupljeni oko Đilasa koji u ovim teškim trenucima traže od EU da se Srbiji uvedu sankcije i da se Srbija zaustavi na putu ka Evropskoj uniji, prestavljajući Aleksandra Vučića kao diktatora. Pri tom sve vreme lažu o izborima, a da za to nisu izneli ni jedan jedini dokaz, čak ni na Evropskom parlamentu- rekao je Martinović.

On se osvrnuo na ponašanje određenog dela opozicije koja je otišla u Evropski parlament, tražeći uvođenje sankcija sopstvenom narodu.

-Videli smo borbu protiv našeg naroda. Oni koji su otišli u Strazbur nisu bili dovoljno vešti čak ni da prikriju prave razloge njihovog odlaska tamo. Prema rečima opozicionara svi problemi bi se u Srbiji rešili kada bi se dodelila nacionalna frekvencija Šolakovim medijima. Ja nisam čuo ni za jedan Evropski parlament da poslanici iz jednog nacionalnog parlamenta odu u Evropski parlament da traže sankcije za svoju zemlju. Možemo da se delimo oko svega, ali ne i oko Kosova i Metohije. Ne možete na jednoj strani da insistirate na suverentitetu Ukrajine, a da sa druge strane tražite da se Srbija odrekne svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Grbović i Tepić su u Evropskom parlamentu tražili da Srbija uvede sankcje Rusiji. Što se tiče izbora u Srbiji sve je bilo čisto, regularno i legitimno- istakao je Martinović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: