Autor: Informer.rs

12.02.2024.

22:25

Foto: Informer

TV

Šiptari su vekovima služili sultane i druge osvajače! Imaju ledene odnose sa susednim narodima! (VIDEO)

Predsednica srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski istakla je da režim Aljbina Kurtija u sebi sadrži sve osnovne elemente genocida nad jednim narodom.

- Režim Aljbina Kurtija ima sve elemente genocida, govorimo o ukidanju plata i penzija Srbima i fizičkom obračunu sa temeljima srpske državnsti na KiM. Strožije su SAD osudile ukidanje dinara na KiM nego što je to uradila naša probriselska opozicija uradila - rekla je Milica.

Informer

 

Novinar Dragan Vujičić naveo je da Tramp može biti povoljan za Srbiju, jer na njegovoj strani političke opcije ima onih koji imaju razumevanja za Republiku Srbiju.

- Aljbin Kurti je 1999. godine uhapšen zbog organizovanja demonstracija u toku NATO agresije, zbog čega je završio u niškom zatvoru. Nama je Tramp bitan, jer na njegovoj strani političke opcije ima ljudi koji nas razumeju. Multipolarni svetski poredak se razvija i potpuno je jasno da zamrznuto stanje RS, Crne Gore i KiM, predstavljaju kamen u cipeli Zapadu, jer tu ima Srba koji ne žele da im dozvole da sprovode svoje krvoločne namere. Dobro je što se Albanci ne naseljavaju na severu Kosova - rekao je Vujičić.

Informer

 

Dragan Petrović sa Instituta za privredu i politiku govorio je o tome da su Albanci okruženi narodima prema kojima gaje revizionizam i antagonizam. 

- Albanci su unikatan narod, jer na kontinentu nemaju nijedan srodni narod i jedini su sa većinski muslimanskim stanovništvom u Evropi. Pored toga su okruženi narodima prema kojima gaje revizionizam i antagonizam. Igra sa SAD im je donela veliku sreću, jer je nastavila britansku politiku represije Slovena i pavoslavaca koje je videla kao saveznike Rusiji. Šiptari su jedini koji su do kraja Osmanskog carstva verno služili sultanu, dok su drugi narodi želeli nezavisnost - rekao je Petrović.

Informer

 

Politički analitičar Luka Stajčić ukazao je na to da je ukidanje dinara samo nastavak fašističke agende Aljbina Kurtija prema srpskom stanovništvu na KiM.

- Srbija se neće predati i ide ka ostvarenju svih svojih zacrtanih ciljeva među kojima je očuvanje svog teritorijalnog integriteta. Ukidanje dinara je samo nastavak fašističke agende Aljbina Kurtija. Status Republike Srpske mora da se očuva i nadam se da će međuanrodna zajednica pokušati da bude neutralna - rekao je Stajčić.