Autor: Informer.rs

15.02.2024.

18:11

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović Cile

TV

Kapetan Dragan zagrmeo - Ko neće da služi vojsku ne mora, ali nek za to posle plati porez! (VIDEO)

Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan" istakao je da smatra da ko tokom služenja vojnog roka ne želi da nosi oružje zbog prigovora savesti to ne treba da radi.

- Ako naša deca već moraju da odu u rat, na nama je da ih na najbolji način naučimo i opremimo da se brane. Zato smatram da je uvođenje vojnog roka izuzetno neophodno. Po meni ako neko zbog prigovora savesti ne želi da nosi oružje tokom roka, ne mora. Oni koji ne žele da služe takođe ne moraju, ali smatram da onda za to trebaju posle biti oporezivani kako bi mogli da bolje naoružamo, zbrinemo i opremimo one koji žele da služe svojoj zemlji - rekao je Vasiljković.

Informer

 

Stručnjak za bezbednost Milan Stevanović Pixel naveo je da ljudi koji su služili vojni rok ili proveli određeno vreme službe na ratištu, treba da uživaju beneficije kao u Americi.

- Siguran sam da bi naš narod pozitivno reagovao na odluku o služenju vojnog roka. Ali zato smatram da oni koji su vojsku služili ili su bili na ratištu, treba da uživaju određene beneficije poput onih u Americi - rekao je Stevanović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: