Autor: Informer.rs

15.02.2024.

22:30

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović Cile

TV

Kojičić dao hladan tuš opoziciji: Oni bi da nas nazivaju genocidnim narodom i da mi nekome plaćamo reparacije! (VIDEO)

Politički filozof Dragan Kojčić naveo je da opozicija želi da srpski narod proglasi genocidnim verovatno kako bi Republika Srbija plaćala ratne reparacije.

- Meni je drago što u svim ovim sukobima od ustanaka i Balkanskih ratova pa sve do danas nisu ubijali decu, što su naše komšije činile što vidimo na primeru Jasenovca. Srbija je u geopolitičkom kompasu uvek pronalazila srednju tačku. Naša opozicija želi da mi za sebe počmnemo da tvrdimo da smo genocidni narod i da plaćamo reparacije zbog kojih bi i našim unucima bile prepolovljene plate - rekao je Kojčić.

Informer

 

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da su još u 19. veku Albanci ubili srpskog konzula na KiM Luku Marinkovića, što govori da ni tada Srbija nije oslobdila Kosovo i Metohiju iz prvog pokušaja.

- Srbija je još tada nakon oba ustanka prednjačila po tome što je ukinula ropstvo i negovala slobodarske principe. Zbog toga se dosta ljudi i naseljavalo u Srbiji, jer se gradila i dopuštala čoveku da istinski bude slobodan. Još u to vreme nismo uspeli iz prvog puta da oslobdimo KiM, a tada je srpski konzul Luka Marinković ubijen od strane Albanaca. Važna istorijska stvar kojom mi možemo da se ponosimo, a da nam je ostalo iz Jugoslavije je Pokret nesvrstanih koji je ujedinio pola sveta - rekao je Barac.