Autor: Informer.rs

18.02.2024.

13:00

Foto: Informer

TV

Miša Vacić zagrmeo: Niko neće naterati SPC da prizna gej brakove! (VIDEO)

LGBT aktivista Predrag Azdejković istakao je da pokret za gej prava postoji od sredine prošlog veka, a neka prava su dobili tek pre nekoliko godina.

- Grčka je prva pravoslavna država koja je legalizovala gej brak i nadam se da ćemo i mi brzo krenuti tim stopama, ali smatram da bi istopolna zajednica bila sasvim dovoljna. Onog trenutka kada većina stanovnika kaže da je saglasno sa tim da gej brak bude legalan tek tad će do toga doći. U Americi je pokret za gej prava nastao 50tih godina prošlog veka, a sva prava su dobili tek pre nekoliko godina. Problem u LGBT zajednici je kukavičluk, jer žele da im se aktivisti izbore za prava umesto da stanu na crtu i da od svojih porodice i prijatelja naprave sebi saveznike - rekao je Azdejković.

Informer

 

Lider Srpske desnice Miša Vacić naveo je da ukoliko se govori o gej brakovima, moraju se uvažavati različite tačke gledišta, a ne da samo jedna strana ima pravo da iskaže svoje.

- Nisam protivnik LGBT populacije već ideje propagiranja gej brakova smatram da o tome treba da se priča, ali ne samo tako da oni imaju prava na svoje stanovište već da svako može da iskaže svoje. Kod nas je napravljeno zbog gej lobija da ukoliko ste gej da ste izdajnik jer se poistovećujete sa zapadnjačkim stavovima, ali u praksi to nije baš tako, jer onda imate jednu Anu Brnabić koja otvoreno tom istom Zapadu kaže da nije bilo genocida u Srebrenici i da je Kosovo Srbija - rekao je Vacić.

Celu emisiju možete pogledati u videu: