Autor: Informer.rs

21.02.2024.

09:03

Foto: Foto: Masha Bandjur

TV

Moguće smanjenje doživotne kazne generalu? Evo u kakvom zdravstvenom stanju je Ratko Mladić! (VIDEO)

Advokat Miljkan Karličić navodi da lekari u Hagu nisu na nivou na kojem treba da budu i da je u teoriji moguće smanjenje kazne Ratku Mladiću.

- Međunarodno humanitarno pravo dozvoljava lekarskom timu iz RS da dođe da pregleda generala Ratka Mladića, mada često Haški tribunal opstruiše to. Lekari u Hagu nisu na nivou na kojem treba da budu. Moguće je da u skladu sa pravima tribunala da se smanji kazna, ali to je samo teoretska mogućnost da se kazna preinači iz doživotne u manju zatvorsku kaznu - objasnio je Karličić.

Informer

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića ističe da lekari iz Haga pruže adektvatnu negu kao naši lekari.

- Ne možemo da se pouzdamo u lekare u Haškom tribunalu. Jasno je da ne mogu da mu lekari iz Haga pruže adektvatnu negu kao naši lekari. Ključna stvar je što naši lekari kao i general govore na maternjem jeziku i zato može da dobije pravu negu i odgovore na sva pitanja - rekao je Mladić.

Informer

Sin čuvenog generala kaže i da će Ratka Mladića specijalni tim naših lekara pregledati danas i sutra.

- Često se dešava da lekari iz Haga često odbijaju naše predloge, ali se mi trudimo što češće da šaljemo naše specijaliste. Danas i sutra će naši lekari da ga pregledaju i daće izveštaj našoj odbrani i porodici. Ne želimo da neko u Hagu zloupotrebljava informacije i zato čuvamo neke stvari u tajnosti - kazao je Mladić.