Autor: Informer.rs

22.02.2024.

11:50

Foto: Foto: Pedja Milosavljević, Zoran Sinko

TV

'Nestorović hteo da bude apsolutni vladar' Ekskluzivno za Informer jedan od osnivača 'MI - Glas iz naroda'! (VIDEO)

Jedan od sedam osnivača pokreta "Mi - glas iz naroda" Mitar Kovač, penzionisani general-major Vojske Srbije, profesor Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment, istraživač Instituta za političke studije i političar, izjavio je za Informer da se taj pokret nije razišao i da će u nedelju biti organizovana izborna skupština, radi prerastanja pokreta u stranku.

General-major u penziji, dr Mitar Kovač ističe da je Branimir Nestorović bio inicijator za preuzimanje stranke i da je po svaku cenu hteo da bude apsolutni vladar.

- Nije se raspao pokret, ostalo je kako udruženje građana, tako i sam pokret. Nestorović je bio inicijator za preuzimanje stranke i da po svaku cenu bude apsolutni vladar koji određuje sve i odlučuje, a pet od sedam osnivača je ostalo u pokretu i donelo je odluku o registraciji stranke u nadležnim organima - rekao je Kovač.

Informer

Prema rečima generala Kovača osnivači pokreta su se zakleli na vernost, a ko napusti pokret snosi odgovornost i dodaje da je neprimereno što je Nestorović govorio o pokretu u kafani.

- Nije se to desilo iznutra, mi kao pokret smo smetali vlasti i opoziciji zbog ciljeva i stavova koje zastupamo. Većina nas nije bila u politici, samo Nestorović koji je bio u SPO. Za nas je sve to postala politička kaljuga puna tezgarenja i spletkarenja. Nas sedmorica smo se zakleli da ćemo biti do kraja u pokretu. Onaj ko napusti pokret snosi odgovornost, a posebno je neprimereno da o pokretu govorite u kafani u kasnim noćnim satima kao što je to uradio Nestorović, on kao da slavi, a zna se da kapetan broda ne slavi kada pobegne sa broda - kazao je Kovač.