Autor: Informer.rs

06.03.2024.

21:52

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Ako Rusija počne da gubi u Ukrajini biće nuklearnog obračuna, general Stupar analizirao raketnu sposobnost Rusije!

Pukovnik u penziji Milorad Stupar istakao je da Tulipan, nuklearni minobacač koji svojom bojevom glavom ima sposobnost da probije sva skrovišta i bunkere.

- Cilj Ruske Federacije je denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine, ali zaporoška oblast, donbas, lugansk, hersonska oblast i Krim neće biti u njenom sastavu nego deo Rusije nakon sukoba. Tulipan je nulearni minobacač koji sa svojom bojevom glavom probija sva skrovišta bunkere sa nuklearnom minom od jedne kilotone. Ruska vojska sa ovakvim sredstvima može izvršiti taktičke udare u slučaju da počene da gubi u tradicionalnom naoružanju - rekao je Stupar.

Informer

 

Stupar je dodao da Posejdon predstavlja bespilotnu platformu koja može da razori luke i digne cunami visine pet metara koji za sobom ostavlja devastiranu okolnu oblast.

- Raketa sa nuklearnom bojevom glavom se može ispaliti iz pokretnog lansera za razliku od silosa koji se može locirati, a pored toga postoji lansiranju iz podmornice ili aviona. Interkontinentalne balističke rakete su kompjuterski navedene na cilj. Posejdon je bespilotna platforma, polu torpedo polu avion, koji kada udari u luku ne samo da razara luku već diže cunami visine od 5 metara koji poplavi ceo region, a kada se ta voda vrati ostaje radioaktivna i ubija sav život flore i faune na zemlji i pod vodom - rekao je Stupar.