Autor: Informer.rs

08.03.2024.

18:13

Foto: Foto: Zoran Sinko

TV

Paroški zagrmeo: Vuk Drašković pre 9. marta 1991. radio za vojno-obaveštajnu službu! (VIDEO)

Politikolog Milan Paroški naveo je da su mu ciljevi devedesetih bili demokratizacija Srbije i oslobađanje od komunističke tekovine i oživljavanje nekakvog monarhizma.

- Logično je da je Vuk Drašković radio za državu, jer je i za vreme Titovog života paradirao kroz državni kabinet nesmetano. Meni je devedesetih bio cilj da Srbiju nekako demokratizujemo i oslobodimo o komunizma. Nikada nije izvršena restauracija srpskog monarhizma i istorijskog nasleđa u potpunosti. Cilj demonstracija nije trebao da bude rušenje Miloševića i poenta je bila zauzeti institucije pa nam on ne bi bio smetnja  - rekao je Paroški.

Informer

 

Advokat Miodrag Miki Vujović istakao je da i dan danas nije odrađena detaljna analiza ko je orkestrirao proteste 9. marta 1991. godine, ali da se znalo da će do njih doći.

- Protesti 9. marta 1991. godine me nisu iznenadili, jer je ceo Beograd bio oblepljen plakatima. Ti protesti su danas postali puni neke romantike i veličanja, a oni koji su bili na tim demonstracijama kao gospodin Paroški danas više nisu u politici. Mi do danas nismo izvršili analizu svega što se tada dešavalo, demonstranti su dobili dozvolu za ušće. Vuk Drašković se pre 9.marta tri puta sastao sa vojnom obaveštajnom službom i Acom Vasiljevićem - rekao je Vujović.


Celu emisiju možete pogledati: