09.03.2024.

09:32

Foto: Foto: Masha Bandjur

TV

Da li Kurti gubi podršku SAD-a? Jeziva izjava lažnog kosovskog ministra odbrane Maćedoncija ne sluti ništa dobro! (VIDEO)

Borac za prava Srba na KiM Ana Đorđević potsetila je u samom startu na operaciju "Vazdušni most".

Informer

Ana Đorđević

-Mi kao Srbi trebalo bi da poručimo američkim administracijama: sećate se operacije "Vazdušni most?". Spasli smo 500 američkih pilota. Nemojmo zaboraviti da je Milošević zarobljene američke pilote vratio nepovređene u svoju matičnu državu. To je ta ironija. Da je to ona nekadašnja Amerika, u kontekstu odnosa prema našoj državi, gde bi nam bio kraj... Nemojmo zaboraviti sastanak iranskih ekstremista u Džedi. Oni su odabrali Balkansko poluostrvo za centar širenja islamizma po Evropi. Srbi i srpski narod tada su bile prve žrtve. Zapad je pod patronatom SAD-a je zažmurio na taj iranski ekstremizam. Onda su odabrali područje našeg Kosova i Metohije i Albanije za destabilizujući faktor Evrope. Americi je to odgovaralo. Vojno-američka obaveštajna služba klasifikuje UČK kao izrazito antiterorističku jedinicu i odobrava joj oružje. Dobijaju zeleno svetlo od Amerike da prvi targeti budu milicija, vojska i sve što je institucionalizovano. Kada imamo tu analogiju i dođemo do današnjeg dana, Kurti paradoksalno izgovara reč "epopeja" OVK- rekao je Ana Đorđević.

Lažni kosovski ministar odbrane Ejup Maćedonci izjavio je da Kosovo razvija "mnogo veći koncept od obaveznog služenja vojnog roka" kako bi se građani pripremili za "reakciju i za odbranu". Međutim, za većinu stručnjaka potpuno je nejasno kako bi se to realizovalo u praksi, a posebno da li bi i na koji način u to bila uključena srpska zajednica.

Ana Đorđević objasnila je šta zapravo znače reči Maćedoncija.

-Ono što stalno ponavljam: neće Amerikanac da mu gine sopstveni pripadnik. Oni idu na to da transformišu UČK i izdižu ih na viši nivo. Oni već uveliko njih spremaju upravo za to. Oni kažu da će svako imati učešće. To će biti kao i nekada. Svaki Šiptar mora da se bori protiv svakog Srbina- rekal je Ana Đorđević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: