10.03.2024.

13:17

Foto: Zoran Sinko

TV

Korišćenje mobilnih telefona izaziva maligne bolesti! Doktor upozorava: Razgovor duži od jednog minuta počinje da zagreva mozak! (VIDEO)

Radiolog Vladimir Sinicki rekao je da preterano korošćenje mobilnih telefona daje veće predispozicije za nastanak maligni bolesti.

-To je još u fazi ispitivanja. Preterano korišćenje mobilnog telefona uveden je kao mogućnost za tako nešto. Sada je važno uvođenje 5g i 6g mreža. Da bi došlo do napretka veštačke inteligencije, potrean je brži internet, ali opseg rada ovih mreža zadire u teritoriju koja nije dobra za nas- rekao je doktor Sinicki.

Informer

Vladimir Sinicki

On je nabrojao mnoge druge uređaje koji štetno utiču na naše zdravlje, ali je mobilni telefon istakao kao najlošiji, a evo i zašto.

-Na nas štetno deluju i mikrotalasne pećnice, fen, ali kod svih ovih uređaja je to što se oni kratko koriste. Problem sa mobilnim telefonima je ta što je pola života u njima. Deca od malena koriste telefone i tablete. Neka istraživanja pokazuju da razgovor preko jednog minuta već počinje da zagreva mozak. Ispitivali smo kako takav razgovor utiče na pacijenta i došli smo da više od minuta ne bi trebalo da se razgovara. Ukoliko neko duže koristi telefon, savet je da se koriste slušalice. Pored toga svakako bi trebalo i wifi uređaje treba isključiti kada ljudi legnu. Pacijenti se žale na to što se bude umorni. To je normalno. Telefon nikako ne treba puniti pored glave- rekao je Sinicki.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: