Autor: Informer.rs

13.03.2024.

08:55

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Tramp se uz pomoć Ilona Maska vraća na vlast?! Bajdenom upravlja duboka država (VIDEO)

Novinar Politike Nikola Belić kaže da Ilon Mask nije podržao Bajdena, a da nije isključeno da podrži Donalda Trampa u kampanji.

- Tačke neslaganja postoje između Trampa i Maska, ali je više tačaka gde imaju zajednički jezik. Mask nije podržao kampanju Bajdena, a zna se i Maskov stav o Rusiji i specijalnoj operaciji u Ukrajini i nije isključeno da indirektno podrži Donalda Trampa. Pre svega je glavni cilj Trampa i Maska biznis i to ih najviše povezuje. Liberalni krugovi postoje u Americi, a Bajden jedan od njihovih protektorata - rekao je Belić.

Informer

Branko Jakovljević iz Centra za društvenu stabilnost ističe da je Mask pomogao Trampu da se vrati na društvene mreže, ali i da je Trampu najbitnija Amerika i ekonomija.

- Mask je preuzeo "Tviter", sadašnju aplikaciju "X", a ta platforma je najviše koristila Trampu, koji je bio zabranjen njemu kada je Bajden došao na vlast, a Mask je omogućio Trampu da je nesmetano koristi i da privuče još više publike. Ukoliko Tramp nastavi sa svojom politikom gde mu je najbitnija Amerika, ali nema on toliko morala, njemu je ekonomija na prvom mestu. Gafovi Bajdena su jasan pokazatelj da ne može da bude predsednik SAD, ima previše godina i predmet je šale, ali njime upravlja duboka država - objasnio je Jakovljević.