Autor: Informer.rs

17.03.2024.

19:48

Foto: Shuterstock/Tanjug

TV

SPECIJALNA EMISIJA INFORMER TV! Izbori u Rusiji dostižu vrhunac, Putin sa 87% glasova ubedljivo pobedio! (VIDEO)

Novinar Duško Vukajlović kaže da se jasno zna da će Vladimir Putin ubedljivo pobediti.

- Ovi izbori su bili nepotrebni, jer će 120 miliona Rusa samo potvrditi Putinovu dominaciju. Pre dvehiljadite se nije znalo ko će pobediti na izborima, a sada se jasno zna da će Vladimir Putin pobediti, pre je imao oko 76% glasova, a sada će preći 80% glasova. Sviđa mi se želja Rusa za glasanjem, jer oni glasaju i u Srbiji - rekao je Vukajlović.

Informer

Lider Srpske desnice Miša Vacić ističe da je najveća je zabeležena izlaznost u istoriji moderne Rusije

- Izbori su protekli apsolutno regularno i ovo su osmi izbori u Rusiji, a najveća je zabeležena izlaznost u istoriji moderne Rusije. Ogromna izlaznost je bila i u pripojenim ruskim oblastima Donjecku, Lugansku, Harkovu i tamo su gradovi obnovljeni otkako su ušli u sastav Rusije - objasnio je Vacić.

Nenad Stanković, međunarodni posmatrač, govori o tome da kreće brojanje glasova, a u toku noći bi trebalo da imamo prve preliminarne rezultate.

- Treći dan glasanja je protekao u najboljem redu i izbori prolaze bez nepravilnosti i problema. U Ivanvskoj oblasti se jedino desilo da je žena prosula farbu na glasačku kutiju. Izborna mesta se  zatvaraju i kreće brojanje glasova, a u toku noći bi trebalo da imamo prve preliminarne rezultate - rekao je Stanković.

Dr Zoran Milosavljević navodi da NATO i Zapad žele sukob sa Rusijom i Putinom.

- Lideri Evrope su imali neke neprimerene izjave i Makrona su poslali da govore ono što svi misle. NATO želi da uđe u Ukrajinu i da možda dođe u sukob sa Rusijom, ali Zapad kaže i da će pričati sa bilo kim ko bude predsednik, aludirajući na to da više to neće biti Putin - naveo je Milosavljević.

Informer

Analitičar prof. dr Dragan Simić objašnjava da Rusiji treba jak čovek kao Putin.

- Rusi podržavaju jake ljude, a Putin je najjači kandidat i lider u zemlji. Rusija je specifična zemlja i i ko god je pokušao vojno da je osvoji nije uspeo i zato treba Rusiji jak čovek - istakao je Simić.

Prof. Dragan Petrović, naučni savetnik, kaže da se očekuje pobeda Vladimira Putina.

- Zapadni mediji imaju akcenat na nesuštinskim detaljima izbora u Rusiji i gledaju da to prikažu na zao način. Realno je da se očekivala pobeda Vladimira Putina i da je cela Rusija glasala za njega - objasnio je Petrović.