24.03.2024.

14:13

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Bombardovali su nas 24 časa dnevno! Na braniku otadžbine se osetila prava žestina agresije

Tokom sledeće nedelje Informer TV emitovaće dokumentarne filmove o NATO agresiji, a naš gost obrazložio je kako je bilo teško raditi na ovakvom jednom pojektu.

- Kada nešto proživite lično, veoma je teško raditi na ovako nečemu. Živ sam svedok tri NATO bombardovanja: u Iraku, u Republici Srpskoj i u Srbiji. Radio sam u tom periodu i film "Balkanski sindrom", pa je on sklanjan, da se istina ne bi saznala. Mnogo što šta nam je u istoriji tako, da se ne priča o tome, jer politika je ta koja odlučuje o nekim stvarima - istakao je reditelj Elčić.

Kako je naveo, dugo godina, ako ne i decenijama se nije prikazivalo putem dokumentaraca sva tuga i bol kroz koji je prošao naš narod tokom NATO agresije.

- Toliko godina nismo imali ni jedan film sem Marš na Drinu, to je jedna tužna stvar. Imali smo toliko partizanskih filmova da su se koristili kao podžanr, ali evo koliko vremena je trebalo da istina o ovome izađe na videlo - ističe Elčić. 

Informer

 

Pukovnik Goran Ikonić istakao je da je agresija na našu zemlju bila u pravom smislu te reči. 

- Imao sam tu nesreću da budem na prvim isturenim linija otadžbine i strašna slika koju pamtim. Osetili smo žestinu agresije, to je bilo jedno nemilosrdno bombardovanje koje je trajalo 24 časa dnevno. Dešavalo se da dođemo umorni i legnemo da spavamo u našim nekim objektima, i odmah kreće avijacija, i onda kažeš: Ma neka gađaju, ja ne ustajem! Jedno vreme koje je bilo teško za našu zemlju, građane, i mnogo je tu bilo žrtava, i uvek smo davali žrtve za našu slobodu - rekao je pukovnik. 

Tagovi: