25.03.2024.

10:06

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Teroristi napravli ogromne greške! Sami sebe odali da nemaju veze sa ISIS-om! (VIDEO)

Francuska je već pripremila kontingent  od oko dve hiljade vojnika u Ukrajinu, koji je prema nekim informacijama stigao iz Rumunije. U toku je proces formiranja udarne snage koja će brojati oko 13.000 specijalaca. Udarno jezgro ove pesnice biće Francuzi i Poljaci. U isto vreme i Nemačka radi na mobilizaciji što većeg broja vojnika, a ceo proces je ubrzan posle terorističkog napad na Moskvu u iščekivanju Putinovog odgovra. Sve je očiglednije da NATO  neće dozvoliti da Rusija pregazi Ukrajinu i da već sutra može da počne frontalni sukob.

Slobodan Dimitrijević, Srpsko-rusko bratstvo rakao je da je napad u Moskvi nesumnjivo bio teroristički akt i da je nažalost odneo mnogo žrtava.

Informer

Slobodan Dimitrijević

-Činjenica je da se radi o iskrivljenom obliku dešavanja. Organizacija ISIS koja je priznala dejstva nije to ni osmislila ni sprovela. Izvršioci su bili organizovani da to odrade. Nevešto prikazivanje zastave upravo pokazuje da ti koji su snimljeni ne ponašaju se u duhu muslimanske vere. Napravili su greške u koracima i pokazali da to sa njima nema nikakve veze. Vidimo da je deo tih dešavanja projektovan je u Ukrajini. Vrištanje Amerike da Ukrajina nema nikakve veze sa tim i te kako pokazuje njihovu umeštanost u sve to- rekao je Dimitrijević.

Pukovnik u penziji Sreten Egerić komentarisao je čitavu ovu situaciju narodnom poslovicom: plašiti mečku rešetom.

Informer

Sreten Egerić

-Ovo sa NATO-m počeo je još 2018. godine kada je kontigent po kontigent NATO baza pomeren. Ako su mislili da dođu do Urala, malo su se preračunali. Vežba NATO snaga traje već dva meseca koja se odnosi na uvežbavanje jedinica za odbranu evropskog kontinenta. Taj rečnik su koristili i Napoleon i Gebel i Hitler. I oni su branili Evropu. Ukoliko Rusija želi da spreči konfrontaciju, verovatno će izvršiti preventivni udar. Rusija nije ni približno upotrebila oružje sa kojim raspolaže. Taktička nuklearna bojeva glava nema problem u jačini detonacije. Problem je u zračenju, u gama česticama. One ne poznaju prepreke i grnice. Ko god bude upotrebio nuklearno oružje, to će imati jezive posledice po celo okruženje- rekao je Sreten Egerić.

Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da cela priča koja se konstruiše ima pozadinu u američkim izborima.

Informer

Aleksandar Gajić

-Shvatili su da Bajden nema šanse da pobedi Trampa. Oni sada žele da naprave sveopšti rat kako bi izbegli izbore. Kada uzmemo strukturu trupa koje su poslate tamo: to su Francuzi i Poljaci. Ove dve zemlje su pod najvećim uticajem Amerike. Poljska je neko ko je prvi na udaru ako dođe do rata sa Rusijom. Putin je veoma smiren i staložen u ovoj situaciji, bez obzira na sve što se desilo. Mislim da se desio napad pod lažnom zastavom. Mislim da ovo nema veze sa ISIS-om. Princip je da se unajmi grupa ljudi koja će biti predstavljena na taj način. Oni žele da pokažu da je Rusija ranjiva. 7. oktobra svi su kritikovali Mosad. Mislim da postoji neka poljuljanost kod službi. Mislim ipak da će istraga pokazati u kom će pravcu to ići- rekao je Gajić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: