Autor: Informer.rs

27.03.2024.

16:19

Foto: Zoran Sinko

TV

Putin će razdvojiti Ukrajinu na dva dela, kao Mojsije more! Britanci i Ameri drhte od sledećeg poteza Rusije (VIDEO)

Novinar Slobodan Samardžija kaže da će Rusija pojačaće dejstva na frontu u Ukrajini i proširiće uticaj u Africi i na Bliskom istoku.

- Rusija će pojačati bezbednosne mere, pojačaće dejstva na frontu u Ukrajini i da se proširi uticaj u Africi i na Bliskom istoku. Rusija će se oslanjati na druge zemlje, kao što su Kina i Indija. Napad u "Krokus siti holu" je samo uvertitra u veće poteze Zapada i ne zna se ko je tačno nalogodavac, ali su Britanci uvek umešani u neka zla u svetu - naveo je Samardžija.

Informer

Aleksandar M. Gajić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da u slučaju male Danke postoji mogućnost otmice, a da što se tiče terorističkog napada u Moskvi, Britanci su obavili veći deo posla.

- Nemoguće je da je dete samo odšetalo, moguće je da ju je neko odveo. Ne bih donosio ishitrene zaključke, ali sigurno je da su Britanci obavili dosta posla, ali i Amerikanci. Postoji mogućnost za veći angažman i veća dejstva Rusije, a oni nisu spremni za to pa pokušavaju da smire strasti - rekao je Gajić. 

Prema rečima našeg gosta Putin će polako napraviti taktiku i cilj je odvajanje Ukrajine od mora. 

- Ne očekujem odmah odgovor Putina, već će polako napraviti plan osvete, jer sve taktizira. Putin će da odovoji Ukrajinu totalno od mora i to je glavni cilj. Rusi se neće fokusirati samo na front, već će se fokusirati na pozadinske linije i centre za obuku, ali se ne zn a kakav će biti pravi odgovor Rusije - kazao je Gajić. 

Petar Popović, sa portala "PEPO politika" kaže da je nestanak Danke teška situacija za našu državu i veliki izazov za celokupno društvo.

- Teška situacija za našu državu i zemlju i ovo je veliki izazov za celokupno društvo. Moramo da radimo na prevenciji da se ovo nikada ne desi. Ne znamo da li se desila otmica, ali svakako je teren u Boru nepristupačan - rekao je Popović.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je teroristički napad u Moskvi pokušaj Zapada da se osramote ruske službe i da se destabilizuje Rusija.

- FSB ima informacije da je SAD i Britanija umešala prste u teroristički napad. Navaljni je išao u britansku tajnu službu po milione da bi napravio obojenu revoluciju protiv Putina, a to je radio i Zelenski. Ovo je pokušaj Zapada da se osramote ruske službe i da se destabilizuje Rusija. Ruska Federacija je suviše ozbiljna zemlja da bi je ovo uzdrmalo, a Zapad će na kraju sve svaliti na Zelenskog - zaključio je Popović.