28.03.2024.

10:35

Foto: Zoran Sinko

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Glavni gradski urbanista Marko Stojić istakao je da je konačna odluka ta da u Mirijevu dotični prostor ostane javni park.

-Nedavno smo u Bregalničkoj ulici imali smo još goru nego ovde. Ovi takozvani zabrinuti građani raspoređeni su svuda po naseljima i uzbunjuju narod. To nije slučajno. Oni su dirigovani iz pojedinih centara. Kad to izazovete na nekoliko desetina u gradu, dobijate utisak da se dešava kataklizma. Imali smo tribinu kada smo čuli da građani protestuju protiv nečega što ne postoji. Doneli smo dokumentaciju i pokazali smo im istinu. I dalje se skupljaju potpisi za čuvanje parka u Bregalničkoj ulici. To je i formalno pravno regulisano da ostaje park- rekao je Stojić.

Informer

Marko Stojić

On je istakao da su laži glavna taktika koju koristi opozicija.

-Videli smo priče o  tome da će čitav Novi Beograd biti pod močvarama. Po mom mišljenju je to krivično delo. To je sve fabrikovano. Ja često organizujem te tribine kada god čujemo da postoji neki problem. Donesemo dokumentaciju da se ne širi panika. Ja lično imao sam preko 150 tribina. Ni na jednoj ništa nismo slagali, uradili smo sve što smo rekli. Njihov način vođenja politike je odvratan. Zloupotrebljavaju se čak i deca. Nama treba pomoć građana koji negde stanuju. Oni bolje razumeju prostor u kome žive. Naša otvorenost ka svima i dovodi do zloupotrebe ova dva parka- rekao je Marko Stojić.

On je komentarisao i EKSPO koji nas očekuje za svega tri godine.

-Nekoliko godina imamo do EKSP-a. To je najveći događaj za koji smo mogli da se kandidujemo. Razumeli smo kakva je to prilika za ekonomski bum, ali i da popunimo praznine u gradu u naredne tri godine. Taj sveobuhvatni posao je krenuo udarnički. Ima dosta manjih projekata da ta slika Beograda bude drugačija. Stranci koji dolaze kažu da u odnosu na deset godina ne mogu da prepoznaju Beograd. Kada vidimo šta se sve planira za narednih 38 meseci, shvatamo da će ta razlika pre i posle biti neviđena- zaključio je Marko Stojić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: