Autor: Informer.rs

30.03.2024.

20:18

Foto: Foto: Shutterstock, Miloš Rafailović

TV

Informer u Rusiji! Ruski narod vidi Krim kao deo Rusije, a Kosovo kao deo Srbije! (VIDEO)

Analitičar Marko Blažić istakao je da Informer svojom posetom Ruskoj Federaciji uspeva da raskrinka rusofobični narativ koji godinama dolazi sa Zapada.

- Zapad je već duže vreme pokušao da predstavi Rusiju kao autokratiju gde života nema, međutim Informer je posetom Rusiji pokazao pravu sliku koja je daleko od narativa Zapada. Ukrajinske snage su pokušale kasetnom municijom da gađaju birališta u Donjecku i Lugansku kako bi sprečili birače da ostvare svoje pravo - rekao je Blažić.

Informer

 

Istoričar Petar Đurđev naveo je kako se kod ruskih zvaničnika moghla primetiti transparentnost kada su u pitanju izbori u državi.

- U Rusiji je kroz veliku izlaznost dokazano da spoljna i unutrasšnja politika Vladimira Putina uživa veliko poverenje ruskog društva koje je svesno kakvim egzistencijalnim pretnjama je izloženo. Od zvaničnika Rusije videli smo transparentnost tokom izbornog procesa koji je opovrgao rusofobična izveštavanja sa Zapada. Pored toga Informer je imao prilike da pokaže koliko je Moskva ekonomski napredovala i šta o tome kažu ruski zvaničnici - rekao je Đurđev.

Informer

 

Svetozar Čubrilo rekao je kako najvažniji motiv koji je primetio u razgovoru sa ruskim borcima predstavlja porodica za koju su spremni sve da žrtvuju.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: