Autor: Informer.rs

01.04.2024.

12:59

Foto: Tanja Andric

TV

Svaku nepoznatu letelicu koja nam naruši vazdušni prostor treba oboriti! Taj tip aviona se nekad koristi i za bombardovanje! (VIDEO)

Bjegović smatra da svaku nepoznatu letelicu koja naruši vazdušni prostor Srbije treba neutralisati.

- Ova nepoznata letelica koja se pojavila u našem vazdušnom prostoru smatram da je upravo došla iz prostora Bosne i Hercegovine. Vršeno je određeno snimanje terena na tom prostoru. Postavlja se pitanje kako mi treba da reagujemo u takvim situacijama. Naravno da je PVO reagovala po svojoj ustaljenoj proceduri. Čak je i vrhovni komandant obavešten i naređeno je da polete dva miga. Mišljenja sam da svaka letelica koja se pojavi u našem vazdušnom prostoru i s takvim namerama, jednostavno treba da se neutrališe bez razmišljanja. Bez obzira na to o čijoj se letelici radi. Pravo svake suverene zemlje je da reaguje. Taj "čelendžer 650" se nekad koristi i za bombardovanje ciljeva. Mi ne znamo kakve su njegove namere - rekao je Bjegović.

Informer

Marko Petrović

Petrović se slaže sa Bjegovićem po pitanju obaranja letelica koje naruše vazdušni prostor.

- Srbija je zanimljiva teritorija jer smo okruženi NATO zemljama, a nismo članica te alijanse. Postavlja se pitanje šta je bio cilj te letelice. Na Srbiju se vrše ogromni pritisci zbog stava da se ne uvode sankcije Ruskoj Federaciji. Zbog toga mislim da je ta letelica i narušila naš vazdušni prostor. Slažem se da je sledeći put treba odmah oboriti. Mislim da Srbija mora ostati vojno neutralna, a to vuče i neke političke poteze. Mislim da smo imali apsolutno pravo da srušimo tu letelicu, jer oni koji su je poslali sigurno nisu dobronamerni ljudi - kaže Petrović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: