Autor: Informer.rs

01.04.2024.

15:55

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Sedam dana od nestanka male Danke! Nelogičnosti se nagomilavaju, a sve je manje vremena! (VIDEO)

Maja Jovanović sa Biroa za borbu protiv trgovine ljudima navodi da postoji mnogo nelogičnosti u nestanku deteta i izjavama majke, ali i da treba sačekati izveštaje policije.

- Kada govorimo o nestancima male dece ovo je velika briga za sve nas, svi smo roditelji pre svega. Imamo jedan sistem koji je aktviran, ali moramo da sačekamo izveštaje policije koja će izneti ključne stvari. Postoji mnogo nelogičnosti i po meni nije sigurno dete samo odlutalo i teško je da se dete stabilno ponaša na nepristupačnom terenu. Porodica i majka su videli dete poslednji put i na njih trebamo da se fokusiramo, a majka ne sme da odgovara na pitanja jer je u procesu istrage, ali glavno pitanje je ako otmica u pitanju majka nije reagovala na zvuk auta koji je navodno kidnapovao dete, što je čudno - rekla je Jovanović.

Informer

Slobodan Zečević, poligrafista ističe da cilj poligrafa nije da se proverava zdravlje, već da li osoba laže ili ne, kao i da se ne može znati odmah da li je neko pogodan za poligraf.

- Kod uslova normalnih osoba, poligraf je skup pojedinačnih aparata i niko ne dovodi u pitanje mišljenje specijaliste. Cilj poligrafa nije da se proverava zdravlje, već da li osoba laže ili ne. Poligraf se pokazao kao efikasan prvi put u Americi, a sada je u celom svetu. Vi ne možete da znate da li je neko pogodan za poligraf i postoje slučajevi koji su u članu 57. zakona o policiji detaljno opisani - kazao je Zečević.