Autor: Informer.rs

02.04.2024.

21:01

Foto: Foto: Informer

TV

Bilo je genocida, ali nad Srbima! Krstić: Kolektivno nas krive za Srebrenicu, a ne priznaju Jasenovac! (VIDEO)

Medijski stručnjak Nebojša Krstić ističe da opozicija ne pominje zločine u Srebrenici nad srpskim narodom i kaže da nije bilo stradanja civila već muslimanskih boraca pod vođstvom Nasera Orića.

- Opozicija ne pominje zločine u Srebrenici nad srpskim narodom, u čemu su učestvovali Naser Orić i njegove jedinice i Alija Izetbegović. Srpska vojska je morala da se bori protiv paravojnih jedinica i da odbrani svoju teritoriju, a nisu muslimanski civili stradali, već u to borci koji su stradali u borbi i to nije bio genocid, a kamoli zločin - rekao je Krstić.

Informer

Naš sagovornik govori o tome i da su Srebrenicom izobličili definiciju genocida, Hrvati su proterali su i pobili Srbe u celoj Hrvatskoj i to je etničko čišćenje, a da je Srbija jedina ostala multinacionalna, a dobijamo optužbe da smo genocidni.

- Korišćenje termina "genocid" za Srebrenicu, onda oni tim tvrdnjama poništavaju i Holokaust nad Jevrejima, Romima i Srbima. Zaboravljaju i genocide Zapada nad raznim narodima u Africi. Hrvati i ustaše su počinili genocid nad Srbima u Drugom svetskom ratu, tvrde da su za Jasenovac krive ustaše, a ne Hrvati, a za Srebrenicu kažu da su krivi Srbi, a ne neki pojedini vojnici i to je kolektivizam. Srebrenicom su izobličili definiciju genocida i to je otvaranje mogućnosti za mešetarske rezolucije protiv Srba. Pa proterali su i pobili Srbe u celoj Hrvatskoj i to je etničko čišćenje, a Srbija je jedina ostala multinacionalna, a sada smo mi genocidni - zaključio je Krstić.