Autor: Informer.rs

04.04.2024.

19:57

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

(VIDEO) Zelenski preprodaje oružje koje dobija od Zapada! Petronijević: Da je nama dato toliko oružje devedesetih vratili bi Dušanovo carstvo!

Vladimir Prebiračević iz Srpsko ruskog centra "Majak" naveo je kako ukrajinska strana više nema toliko ljudstva i mehanizacije i da se vojnici koje je obučavao NATO nisu pokazali na terenu.

- Ukrajina je imala 680 hiljada vojnika pre početka sukoba, a sada su granicu za mobilizaciju spustili sa 25 godina, a gornju granicu pomeraju toliko da će početi da mobilišu starce. Ostali su bez ogromne mase ljudstva i mehanizacije, a njihovi NATO obučavani vojnici se nisu baš pokazali - rekao je Prebiračević.

Informer

 

Predsednik Centra za obnovu međunarodnog prava Goran Petronijević istakao je da Zapadni mediji više ne veruju ukrajinskim izvorima sa terena.

- Govori se da gotovo 40.000 vojnika NATO pakta pokušava da se infiltrira u ukrajinsku vojsku kako bi se borili protiv Rusije, međutim ne znam da li su svesni da Rusi neće blagonaklono postupati prema njima. Zapadni mediji polako prestaju da uzimaju izveštaje ukrajinske vlade o stanju na terenu, jer su počeli da lažu ne samo sebe i svoj narod, već i Zapad. Da je Srbiji neko dao ovoliko oružje koje je NATO dao njima mi bi vratili Dušanovo carstvo, ali oni to oružje preprodaju i ono završi ko zna gde. Rusija je angažovala onoliko vojnog aparata koliko država može da podnese bez da se to ekonomski oseća - rekao je Petronijević.