Autor: Informer.rs

09.04.2024.

09:51

Foto: Foto: Masha Bandjur

TV

Obradović: Makron postavlja Francusku kao silu zaštitnicu Srbije! Novi borbeni avioni stižu u Srbiju! (VIDEO)

Darko Obradović iz Centra za društvenu stabilnost naveo je da novi rafali imaju sposobnost da se suprotstave nuklearnim napadima i jednostavni su za održavanje bez posredstva Francuske.

- Susret Vučića i Makrona predstavlja ključno strateško partnerstvo, što znači da su Srbija i Francuska zvanično potpisale da budu jednaki partneri koji se međusobno pomažu u skladu sa svojim strateškim interesima. Francuska je tradicionalni srpski prijatelj, a njihova revolucija je inspirisala Srbe da ustanu protiv Otomanskog carstva. Vučić je što se tiče kupovine rafala predvideo Francusku, jer bi SAD htele monitoring funkcionisanja srpske odbrane, Rusija je pod sankcijama, a kineska oprema nije kompatibilna zbog čega je Francuska bila logičan korak. Rafali su avioni koji mogu sprečiti i nuklearne napade, a Francuzi su ih dizajnirali tako da ih nije komplikovano održavati i nije potrebno posredstvo Francuske. Ona odobrenjem za nabavku ovih aviona šalje poruku da je Srbija saveznik na Balkanu i time ruši mit o Srbima iz devedesetih pogotovo kad jedna NATO zemlja tako nešto odobri. Nije mi jasan cirkus da se mi klonimo nuklearnih elektrana, jer se zna da je to najčistija, najbezbednija i isplativija energija. Zato mi je drago zbog sastanka Vučića i Makrona, jer će strateški, odbrambeno i ekonomski unaprediti Srbiju - rekao je Obradović.

Informer

 

Obradović je dodao da ovi razgovori opovrgavaju navode da su Srbija i Aleksandar Vučić izolovani i da se Francuska postavlja kao sila zaštitnica Srbije na Zapadu.

- Važno je pomenuti da je Emanuel Makron bio taj koji je Vučića zvao na razgovor, a ovime se pokazuje da sve one priče da su Srbija i Aleksandar Vučić izolovani od ostatka sveta padaju u vodu. Kupovina ovih rafala je dokaz da Srbija može da ide i na Zapad, a istakao bih kada je Vučić u Jelisejskoj palati pred kamerama govorio o zverstvima Aljbina Kurtija. Mi moramo na Zapadu imati silu zaštitinicu, jer je svi u regionu imaju i zato je dobro što mi na svojoj strani imati Pariz - rekao je Obradović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: