Autor: Informer.rs

10.04.2024.

12:25

Foto: Tanja Andric

TV

Lukašenko pokazao zube Zapadnim imperijalistima! Belorusija je izbegla obojene revolucije i cepanje zemlje! (VIDEO)

Predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković istakao je kako Belorusija ima dobrostojeću ekonomiju i kako je uspela da se sačuva od sukoba u Ukrajini.

- Postoje različiti izvođači radova kada su revolucije u pitanju, mogu biti oni koji su gladni vlasti, zarade ili nečeg drugog, a sve u interesu Zapada. Aleksandar Lukašenko je suviše ozbiljan lider za tako nešto i sumnjam da išta može da ga uzdrma. Belorusija ima dobrostojeću ekonomiju i uspela je da se sačuva od učešća u sukobu u Ukrajini. U Moskvi sada imate nominalnu islamsku državu koja je preuzela odgovornost za napad u Krokusu, a čudno je što su ti teroristi pokušali da pobegnu baš u Ukrajinu. Pitanje da li je neko pokušao da natera Rusiju da za napad okrivi Ukrajinu. Lukašenko i Belorusija su prijatelji Srbije i mi tako treba da ih tretiramo - rekao je Marinković.

Informer

 

Naš sagovornik je dodao kako su koordinisanim naporima Rusija i SAD 2014. godine uspele da gotovo iskorone terorističku formaciju pod imenom Al Kaida.

- Imali smo situaciju da 2014. godine koalcija za borbu protiv terorizma Rusije i SAD je uspela da gotovo iskoreni Al Kaidu. Međutim danas imamo situaciju da države jedna drugu optužuju za napad - rekao je Marinković.

Celu emisiju možete pogledati u videu: