Autor: Informer.rs

11.04.2024.

12:29

Foto: Informer

TV

Ne želimo da postanemo deo sukoba, ali moramo da vodimo računa o svojoj državi! Nalazimo se u procesu modernizacije i povećanja vojnih kapaciteta! (VIDEO)

Starović je otkrio da su "rafali" bili prvi na listi potencijalnih aviona za nabavku.

- Srbija kao država koja je vojno neutralna, ima obavezu prema svojim građanima da brani sebe sama. Nalazimo se u procesu modernizacije i povećanja vojnih kapaciteta. Analizirane su sve moguće ponude na tržištu, različitih aviona. Stručne analize su pokazale da bi "rafali" bili najbolji. Oni nisu jeftini, ali naša država je smogla snage i ispratila finansijski taj projekat. Radi se o aparatima koji su u punom smislu multifunkcionalni. Mogu da rade kao jurišni avioni i presretači. Mi smo se odlučili za najmoderniju varijantu aviona "rafal". Istu onu koju i francuska vojska koristi od pre godinu dana. Sasvim je izvesno da je ovo najveća investicija. Bitno je ulagati u vojsku i oružane snage. Mi ne želimo da postanemo deo sukoba, ali moramo da vodimo računa o svojoj državi. "Rafali" koje kupujemo su novi, nisu polovni. Uvek je najbolje kupovati nešto što je novo. Ove godine smo uveli najmodernije francuske radare. Nama je veoma važno da održavamo i eskadrilu migova koje imamo.  - navodi Starović.

On se osvrnuo i na tekst opozicionog tabloida Danas, u kom se navodi da "Vučić kopira Hrvate", budući da su i oni kupili "rafale", doduše polovne - starije generacije.

Takvi tekstovi su, pre svega, odraz neznanja. Mi se ne trkamo u naoružanju sa našim susedima. Ne treba mi da se poredimo s Hrvatskom. U krajnjoj liniji, ona je deo NATO saveza, a mi smo politički nezavisna i vojno neutralna zemlja - zaključio je Starović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: