Autor: Informer.rs

12.04.2024.

13:01

Foto: Foto: Masha Bandjur

TV

Jasna je stvar da Nemačka gura takozvano Kosovo u Savet Evrope! Političke odluke krše sva načela međunarodnih institucija! (VIDEO)

Garić ističe da od zemalja Kvinte ne možemo očekivati išta više od onoga što su dosad uradile, kao i da sumnja u njihove namere po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

- Jasna je stvar da Nemačka ovde odavno gura, iako istovremeno pokušava da u Srbiji, tim ekonomskim prisustvom, ostvari neki vid dobrih veza. Dakle, ovo što je sada u toku sa Savetom Evrope jeste nemački projekat. Principi i načela na kojima je zasnovan Savet Evrope, prijemom Kosova, bili bi potpuno srušeni. On je već sad u jednoj krizi. Političke odluke krše sva načela međunarodnih institucija, u ovom slučaju Saveta Evrope, a vidimo da se nešto slično dešava i u Ujedinjenim nacijama. Svi znamo koliki značaj Kosovo ima za Srbiju i šta znači odreći se svog suvereniteta. Svi ovi pritisci nisu uzalud. Ne pokušava se bezveze da se Srbija slomi. Zemlje Kvinte su direktno odgovorne za današnje stanje. Mi od njih ne možemo da očekujemo išta bolje od onoga što su dosad uradili. Teško je sada pomisliti da su iskrene namere Kvinte kada traže formiranje Zajednicu srpskih opština od Kurtija. Njemu je mržnja prema Srbima "gorivo". Upravo će mu ona možda i pomoći na sledećim izborima. Nivo svesti Albanaca na Kosovu je prilično nizak, politički. Oni na Srbe gledaju kao na neprijatelje. U glavama prosečnog Albanca je jedino eliminisanje svih Srba s Kosova način da imaju bolji život - poručuje Garić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: