Autor: Informer.rs

12.04.2024.

22:12

Foto: Miloš Rafailović

TV

Kovač: Rat je jako blizu, dolazi vreme gde Srbi ne žele da žive u zajedničkoj BiH! Zapad ponovo udara na Dejtonski sporazum! (VIDEO)

Bivši predsednik vlade Srbije i potpredsednik vlade SRJ Nikola Šainović tvdi da Zapad danas nameće sporazume bez obaveze da će ih ispoštovati i da nijedan nije finalan.

- Ovo je sad pravljenje nove krize u BiH i svi koji kažu da Srebrenica ima kulturno istorijski značaj ne razumeju da se radi o produbljivanju neke nove krize i sipanje soli na ranu. Srbi su jedini koji nisu poricali svoje zločine, ali nam to daje pravo da komentarišemo zločine drugih i tražimo pravdu. Godine 1975. u Helsinkiju utvrđeno je da su evropske granice utvrđene i finalne i da neće biti vraćanja na Drugi svetski rat, a danas nam je Zapad nametnuo da nijedan sporazum nije finalan i da postoji mogućnost da će ga oni kršiti. OEPS je garantovao suverenost svih država u Evropi, ali kada se radilo u Jugoslaviji, uveli su konsenzus minus jedan kako bi mogli da izglasaju nešto bez da se mi pitamo. Ovaj stravičan rat u Palestini nema rešenje koje sadrži minimum pravde za stabilan mir - rekao je Šainović.

Informer

 

Ratni ministar policije u vladi RS Tomo Kovač govorio je da u delu Sarajeva koje je danas sastav Federacije BiH, nema Srba iz razloga što su ili pobijeni ili raseljeni.

- Devedesetih su nas satanizovali, a kada je napadnuta Ilidžu koja je potpuno bila srpska opština, sa svim snagama. Kako smo se mi branili došlo je do blokade Sarajeva i tada SRJ dobija sankcije. Izvukli su Srebrenicu kao ratni zločin, a da je to bio genocid ne bi bilo Dejtonsog sporazuma. U delu Sarajeva pod Federacijom danas Srba nema, jer su pobijeni ili proterani. Nema Srba na prostoru Federacije BiH, a naši neprijatelji Nemci su mog dedu pokupili iz Sarajeva koji više nikad nije viđen, pa me interesuje gde je naša godišnjica? Naš greh je što smo se odbranili, a fokusirali su se samo na jedan događaj ne osvrćući se na 1994 i narednih nekoliko godina. Dolazi vreme da većina Srba neće hteti da živi u zajedničkoj BiH iz razloga što su konstantno pod pritiskom. Ako bude rata ponovo biće verski, a muslimani se varaju ako smatraju da im Hrvati misle dobro, rat je moguć i jako je blizak - rekao je Kovač.

Informer

 

Član GO SNS Branislav Ivković istakao je da razlog što Zapad žuri sa novim rezolucijama u BiH, jeste da se dodvore muslimanima i pokažu im da ih štite, iako su dozvolili razaranje Palestine.

- Zapad dopušta uništenje koje se dešava u Palestini gde je Izrael brutalno uzvratio Hamasu sa zločin desetostruko. Razlog što žure sa rezolucijom u BiH im je način da se dodvore muslimanima kako bi pokazali da o njima brinu zbog razaranja u Gazi i to sve preko srpskih leđa. Nemačka je osuđena samo za milione Jevreja, a gde su tu milioni Rusa i Srba. Za tri dana je 500 hiljada ljudi pobijeno u Ruandi, tako da se vidi da je ovo osveta Srbima koji su odabrali slobodarsku politiku. Zapad je oslobodio Nasera Orića koji je krvnički u selu Kravica ubio Srbe koji su samo slavili Božić. Mile Dodik ima najčistiju politiku zahtevanja da se sprovodi Dejtonski sporazum, a uloga američkog ambasadora u BiH je potenciranje oduzimanja imovine i rušenje sporazuma - rekao je Ivković.

Celu emisiju možete pogledati u videu: