Autor: Informer.rs

13.04.2024.

12:26

Foto: Tanja Andric

TV

(VIDEO) Zapad želi da polako pobije nepravedno osuđene Srbe! Karadžića drže u srednjovekovnom zatvoru, a zdravlje generala Mladića užasno!

Novinar i publicista Darko Zlojutro kaže da rezolucijom Zapad želi da stave etiketu genocidnog naroda na Srbe i da uništi Republiku Srpsku.

- Republika Srpska je stvorena u miru, a ne u ratu. Apelujem da se pomogne i Karadžiću i Mladiću. Rezolucijom žele da stave etiketu da smo genocidni i zaokruže jednu priču koju su želeli. Nemačka i Ruanda koje su činile genocide, sad nas optužuju za genocid i njihov cilj je smrt Radovana Karadžića i Ratka Mladića i uništenje Republike Srpske - rekao je Zlojutro.

Informer

Darko Mladić, sin generala Mladića ističe da je zdravlje generala Ratka Mladića užasno, a da su uslovi u zatvoru gde se nalazi Radovan Karadžić katastrofalni.

- Moj otac je jako loše i pogoršalo mu se stanje. Nemamo nikakve informacije šta se dešava već par dana sa Ratkom i to nije prvi put da se nešto ovako dešava. Prođe neko neobjašnjivo vreme i ne znamo njegovo zdravstveno stanje. On odavno nije za zatvor u Hagu, već za lečenje, a Radovan se nalazi u katastrofalnim uslovima, kao u srednjovekovnim uslovima. Umesto toaleta ima kofu. Stalno ga opstruiraju i drže ga kao u samici. Kažnjavaju ga i za najbanalnije stvari, kao što je kontakt sa porodicom na srpskom. Raspad Jugoslavije je počeo time što je Nemačka priznala Sloveniju i Hrvatsku - rekao je Mladić.