Autor: Informer.rs

15.04.2024.

09:21

Foto: Masaha Bandjur

TV

(VIDEO) Beograd će opet biti bombardovan, ali diplomatski! Sednica o Srebrenici pomerena za godišnjicu rušenja glavnog grada Srbije!

Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da bi uvođenje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, bilo diplomatsko bombardovanje.

- Naravno da nije slučajnost to što je baš 16. april izabran za sednicu Saveta Evrope, jer se tada bombardovao Beograd 1944. godine. Ovo je još jedno bombardovanje, ali u diplomatskom smislu. Gaze sopstvena pravila i naš nacionalni identitet, jer licemerno žele da uvedu rezoluciju o Srebrenici. Sistem odnosa u svetu je povezan, pa pošto ne mogu da eksaliraju sukob u Ukrajini, moraju da prave nove sukobe. žele da prijateljstvo sa muslimanima pokažu preko naših leđa - rekao je Zavišić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da Zapad želi da ukine Republiku Srpsku i da želi proglašenje genocidne tvorevine.

- Nemačka je počinila genocid nad Srbima, sad želi da uvede to da je Srbija genocidna. Srbija nikada nije izvršila genocid niti je ikoga napala, jer smo mi bili uvek u odbranbenim ratovima. Zapad želi da ukine Republiku Srpsku i želi da je proglasi za genocidnu tvorevinu. Republika Srpska jeste nastala na genocidu, ali genocidu nad srpskim narodom i zato je brana da se nikad ne ponovi više Jasenovac i srbosjek - kazao je Zavišić.