Autor: Informer.rs

15.04.2024.

20:58

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Kurti na sve načine pokušava da protera Srbe sa severa Kosova! Moramo sa još više fokusa, snage i predanosti raditi na realizaciji projekta "Srbija 2027"! (VIDEO)

Jovanović je osudio divljačko ponašanje Aljbina Kurtija prema Srbima na severu Kosova, ali i apsurdno ponašanje međunarodne zajednice po tom pitanju.

- Nalazimo se u jednom specifičnom trenutku kada su ugroženi državni interesi Republike Srbije. Preko Generalne skupštine UN sprovode se pokušaji da se Kosovo primi u Savet Evrope, kao i da se progura Rezolucija o Srebrenici. Srbija nikad u istoriji nije izgubila. Naravno da ćemo uspeti da se izborimo sa svim. Kurti iz dana u dan demonstrira kršenje ljudskih i međunarodnih prava. To je jedan apsurd. Šta on radi i na koji način krši prava Srba na severu je zapravo jedan genocidan postupak. Kurti na sve načine pokušava da protera Srbe sa severa Kosova. S jedne strane, on demonstrira kršenje ljudskih prava, a s druge strane, deo međunarodne zajednice želi da mu pomogne da uđe u Savet Evrope, organizaciju koja treba da brine o tim istim pravima. Rezolucija 1244 kaže da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije - rekao je Jovanović.

On ističe da je nastavak digitalizacije Srbije jedan od prioriteta vlade.

- Srbija mora nastaviti da unapređuje svoju ekonomiju i da nastavi da sprovodi taj značajni projekat "Srbija 2027 skok u budućnost". Ja sam veoma srećan što je modernizacija među prioritetima i to što ćemo u okviru nje raditi na daljoj digitalizaciji. Danas imamo više od dva miliona građana koji koriste elektronsku upravu. Moramo sa još više fokusa, snage i predanosti raditi na realizaciji projekta "Srbija 2027" - navodi Jovanović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: