Autor: Informer.rs

16.04.2024.

09:27

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Nije nas slomio NATO, neće ni Evropa! Borovčanin: Zapad želi da uništi i satre naš narod, ali Srbi mu prkose već vekovima! (VIDEO)

Predsednik udruženja Nacionalna inteligencija NIT Bojan Borovčanin ističe da su rezolucija i prijem tzv. Kosova u Savet Evrope ciljani akti da bi se naškodilo državi Srbiji.

- Teško da možemo da budemo prijatelji sa Zapadom, mi im uvek pružimo ruku kao Srbi, a znamo kako nam oni vrate. Naši neprijatelji se raduju našoj nesreći i sve ovo je ciljno da se naškodi našem narodu putem rezolucija i prijema tzv. Kosova u Savet Evrope. Ovaj jaz odgovara onima koji žele da unište i satru naš narod. Inat i vera nas je držala vekovima i izaći ćemo kao i uvek kao pobednici - rekao je Borovčanin. 

Informer

Bojan Borovčanin

Naš sagovornik dodaje i da Zapad i Evropa nameću sporne stvari u vezi KiM i Srebrenice, da bi sakrili svoje probleme u svojim zemljama, ali da njima nije jasno da Srbe ne mogu da slome.

- Bojim se da ako se vrati bivši režim na vlast, opet ćemo da se povinujemo i služimo Zapadu i da izgubimo nacionalni identitet i inat. Poražavajuća stvar bi bila da se nametne srpskom narodu Srebrenica kao genocid. Zapad i Evropa sad nameću takve stvari u vezi KiM i Srebrenice, da bi sakrili svoje probleme u svojim zemljama. Tokom NATO agresije prkosili smo Zapadu i njima nije jasno da ne mogu da nas slome - kazao je Borovčanin.