Autor: Informer.rs

24.04.2024.

13:25

Foto: Masha Bandjur

TV

Republika Srpska pod atakom! Zapad hoće da poništi Dejton i podmetne ratne reparacije Srbiji! (VIDEO)

Bivši ministar policije RS Tomo Kovač objasnio je kako na strani Federacije BiH postoji osmanski vazalni pristup koji ne daje prostor za osećaj slobode i principijalnosti.

- Cilj je da se Srbi u BiH napadnu, jer se svakim danom bošnjačka strana ne pridržava ni ustava ni Dejtona. Oni očekuju da će krenuti udarom na Srbe, ako donesu rezoluciju o Srebrenici da bi NATO imao opravdanje da podržava svoje vazale u BiH. Moja majka oca nije zapamtila, jer je završio u Jasenovcu i nikada ga nisu videli. Na dan sećanja pozivam da svi iznesemo sve svoje pretke koji su ginuli od 1914. godine pa sve do devedesetih gde svaki put muslimani u tome učestvovali. Taj osmanski vazalski pristup tog naroda ne daje mu da ima osećaj za slobodu i principe. Oni će kod nas izazvati da ćemo izgubiti želju da obajšnjavamo kada je i šta bilo. Jugoslavija je prema Izetbegoviću prve sankcije dobila kada su oni digli u vazduh svoje sugrađane - rekao je Kovač. 

Informer

 

Dragan Dakić iz pravnog tima predsednika NSRS izjavio je da ukoliko bi rezolucija o Srebrenici prošla direktno bi ugrozila ne samo RS, već i Srbiju od koje bi se očekivale ratne reparacije.

- Pokušaj rezolucije o genocidu u Srebrenici, pati od niza metodoloških i procesnih nedostataka. Stvaranje Srebrenice u nešto što predstavlja pojam genocida dovešće u opasnost postojanje cele Republike Srpske i status njenog naroda. Sama rezolucija je dizajnirana da stvori moralne i političke efekte, ne može vremenski ograničen zločin da bude genocid. U pitanju su evropski belci, muslimanci koji su bili među dominantnim žrtvama što je isključilo mogućnost da se radi o genocidu. Pred Savetom bezbednosti rezolucija je doživela neuspeh zbog čega sada hoće da ideju iznesu pred Generalnu skupštinu UN. Ako bi ova rezolucija prošla pored RS bila bi ugrožena i Srbija od koje bi se očekivale ratne reparacije - rekao je Dakić.

Celu epizodu možete pogledati u videu: