Autor: Informer.rs

24.04.2024.

16:59

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Zapad želi potpuno uništenje pravoslavlja! Srbija i Rusija stub odbrane svoje vere i nacionalnog identiteta! (VIDEO)

Goran Šarić, istoričar, kaže da je vekovima hrišćanstvo na udaru i da Zapad zna da je pravoslavlje imuni sistem Srba i Rusa i zato žele uništenje pravoslavlja. 

- Postoji napad na pravoslavlje i katolicizam koji traje preko 300 godina. Postoje hiljade radova koji dokazuju dehristovanizaciju sveta, a to se postiče Holivudom, medijima i ostalim sredstvima. Počela je nova religija na Zapadu, koja više ne ide u crkvu i "razmišlja se van kutije" U SAD je odbačen tradicionalizam i dobija se kultura otkazivanja. Na Zapadu je odvratno danas tradicionalna heteroseksualna porodica. U nekim crkvama na Zapadu se čak daje i muslimanima da se klanjaju u crkvi. Pravoslavlje označavaju kao imuni sistem Srba i Rusa i zato žele da nas sruše i uvedu svoj sistem - istakao je Šarić. 

Informer

Novinar Slobodan Samardžija ističe da Zapad želi da se bori samo kroz ekonomiju i rat, već i kroz veru da se nametne pravoslavnom svetu.

- To je pokušaj Zapada, ne samo kroz ekonomiju i rat, već i kroz veru da se nametne pravoslavnom svetu. Žele i da se nametnu hinduističkom svetu, ali to je nemoguće. Zapadu, pogotovo Americi, smetaju sve religije, jer im ne odgovara da neko ima umnu, a ne ekonomsku interesnu grupu. U ovom trenutku je pravoslavlje na udaru, ali neće propasti. Zapad želi da se bori ne samo religijski već je to borba za resurse i blago od Ukrajine do Afrike - rekao je Samardžija.

Informer

Ekonomista Nebojša Berak navodi da je ne samo Vatikan, već i da su komunisti udarili na pravoslavlje i napravili od Srba nove narode na Balkanu.

- Posle smrti Cara Dušana i prodiranja Turaka na Balkan, mi smo tražili pomoć od Vatikana, ali je papa hteo da se nametne kao vrhovni poglavar naše crkve, a kada smo to odbili nisu nam pomogli da se branimo od Turaka. Na našim prostorima komunisti su ubijali pravoslavno sveštenstvo i razbijali srpski nacionalni identitet. Napravili su nove nacije od Srba, Makedonce, Hrvate i Crnogorce i izmislili ne samo zasebne pravoslavne crkve, već i izmišljene jezike - kazao je Berak.