Autor: Informer.rs

24.04.2024.

19:09

Foto: Miloš Rafailović

TV

Polako se ostvaruje najgori košmar Zapada i Ukrajine! Samo je pitanje vremena kada će Rusi probiti front i izaći na Dnjepar! (VIDEO)

Diplomata Zoran Milivojević ističe da Zapad misli da je poraz Ukrajine opasnost za ceo svet, kao i da je pitanje vremena kada će front da padne i da Rusi izađu na Dnjepar.

- Zapad misli da Rusija ne treba da dobije rat i da će to biti opasnost za ceo svet. Žele da ceo NATO stane u odbranu Ukrajine, iako Ukrajina nije član te organizacije. Nije stvar u doturanju oružja, nego je stvar koliko Ukrajina može da izdrži. Pitanje je vremena kada će front da padne i da Rusi izađu na Dnjepar - naveo je Milivojević. 

Prema rečima Milivojevića Zapad neće dominirati u budućnosti i da je pozicija Rusije dominantna.

- Otvara se pitanje novog poretka u kom kolektivni Zapad neće dominirati. Moć i vojna sila odlučuje o svemu i element dominacije dovodi do pitanja u politici. Dopunjuju se i koriguju doktrine i stvaraju se sfere uticaja. Pozicija Rusije je ovakva, jer dve trećine čovečanstva nije uvelo sankcije Rusiji - istakao je Milivojević.

Danijel Simić, novinar i ratni reporter, kaže da ruske oružane snage nezadrživo napreduju u Ukrajini, uprkos pomoći Zapada toj zemlji.

- Došlo je do novih zaokreta u sukobu Rusije i Ukrajine. Oružane snage Rusije potiskuje ukrajinsku vojsku i nastavlja da napreduje. Rusi nemilosrdno bombarduju ukrajinske logističke baze. Američka vojna pomoć će samo produžiti neminovan poraz koji ih čeka. Zapad šalje pomoć u vidu milijardi, a sporazumi sa Zapadom su samo prevara za Rusiju. U ratu se prvi put koriste i podvodni dronovi. Rusija će da pokrene prolećnu ofanzivu - objasnio je Simić.

Informer

Dr. Prvoslav Davinić, nekadašnji ministar odbrane navodi da su Amerikanci su želeli na 50-tu godišnjicu NATO  završe operaciju u Jugoslaviji, da bi dokazali snagu i uticaj u Evropi.

- Na pitanje Amerikancima da im treba razlog za napad na SR Jugoslaviju, oni su rekli da će napraviti razlog za napad. Mi smo rekli da želimo dogovore o primirju, ali ne na ovaj način. Amerikanci su želeli na 50-tu godišnjicu NATO da završe operaciju u Jugoslaviji, da bi dokazali kako su imali snage i uticaja u Evropi. Bio sam na čelu sektora bezbednosti i bio sam prijatelj sa Kofijem Ananom, ali sam se vratio tokom bombardovanja u Beograd iako sam živeo Njujorku. Poslale su me naše službe bezbednosti da pričam i pregovaram sa zapadnim zvaničnicima - rekao je Davinić. 

Informer

Naš sagovornik dodaje i da su promene u unipolarnom svetu neminovne, kao i da Rusija šalje snažne i jasne poruke Zapadu koji tvrdi da nije moguć poraz Ukrajine. 

- Nismo shvatili šta je značio pad Berlinskog zida za celu Evropu. Slobodan Milošević je treba da bude saradnik sa Zapadom i da Srbija preuzme vodeću ulogu na Balkanu i da bude unipolaran sa Zapadom. Da smo prihvatili tu ulogu, drugačije bi se razvijale stvari. Unipolarni svet je velika stvar koja ne može tako lako da se promeni i stvori. Promene će doći, ali je pitanje kada. Rusija šalje snažnu poruku da će zaustaviti podrivanje Rusije iznutra na bilo koji način. NATO i Amerika daje izjave gde su ubeđeni u pobedu Ukrajine, a to nije moguće - zaključio je Davinić.

Celu emisiju možete pogledati u videu: