Autor: Informer.rs

25.04.2024.

19:25

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Posle Gaze i Ukrajine, Amerika kuva novo žarište i to na Balkanu?! Zapad više i ne krije direktan udar na pravoslavlje! (VIDEO)

Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam, navodi da Zapad ima za cilj da napravi žarište na Balkanu, preko hibridnih sukoba u BiH.

- Rusija je napravila platformu za dogovore i kompromise za bezbednost ugroženih suverenih država. Ukazano je da Zapad svesno proizvodi žarišta u Ukrajini i na Bliskom istoku, a sada žele da prave novo žarište na Balkanu. Predsednik Putin i Dodik imaju veliko poverenje, a to je jako bitno, jer se dešavaju hibridni sukobi u BiH, a Zapad ima za cilj da napravi žarište na Balkanu - objasnio je Galijašević.

Informer

Nemanja Dević, istoričar, ističe da je američka imperija opala, dok Ruska Federacija drži sve konce u svojim rukama u svetu.

- Pritisak i jednostrana politika nije omogućila da se čuje glas, a sada se svet menja i moguće je čuti i druge glasove. Američka imperija je opala, a sada treba praviti puteve ka prijateljskim zemljama u kojima može da se sačuva svoj suverenitet. Ruska Federacija drži sve konce u svojim rukama i bitno je što su naši predstavnici učestvovali. Možemo da budemo bačeni u neki novi 27. mart, a to Zapad želi - kazao je Dević.

Naš sagovornik dodaje i da Zapad želi da napravi podelu i raskol u pravoslavnom svetu.

- Pokušavali su decenijama da prave nove nacije na Balkanu i nove religije i podelu SPC u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori. Sada se to dešava u Ukrajini gde se odvaja pravoslavlje. Po Zapadu postoje loši i dobri pravoslavci, kao što smatraju da imaju loše i dobre pravoslavce. Ide se na to da se u pravoslavnom svetu napravi raskol - istakao je Dević.

Informer

Aleksandar Pavić i Nemanja Dević

Aleksandar Pavić politikolog, navodi da su zemlje na forumu o bezbednosti u Sankt Peterburgu osudile sramnu rezoluciju o Srebrenici.

- Forum u Sankt Peterburgu je bio bezbenosnog tipa i učestvovale su sve zemlje koje nisu pod upravom NATO pakta. Putin je upozorio da nisu samo teroristi ti koji prave nestabilnost, već i strane službe. Zajednička poruka je osuda rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, ali osuđen je i jedan od inicijatora Nemačka, koja je pravila genocide u kojima su stradale desetine miliona ljudi - rekao je Pavić.

Prema rečima našeg gosta ruske snage se bore protiv ukrajinskih ustaša.

- Ustaše su ubacivane u komunističku Jugoslaviju da bi se napravilo uporište u zapadnim službama. Takva je situacija i u Ukrajini, pa se može nazvati da i tamo ima ustaša, ali ukrajinskih ustaša i zato se na sve načine ruske snage bore protiv njih - zaključio je Pavić.