Autor: Informer.rs

03.05.2024.

11:01

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Više nema ko da se druži sa Kurtijem! Preko 150.000 mladih Albanaca napustilo je Kosovo i Metohiju! (VIDEO)

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj ukazao je na to da Miloš Jovanović i Dragan Đilas nisu dorasli istorijski okolnostima u kojima su se našli za šta krive birače iz Republike Srpske.

- Očekujem od premijera Vučevića da ne podlegne pritiscima da Srbija postane deo antiruskog fronta i nasrtajima da se Srbija odrekne Kosova i Metohije. Nezadovoljan sam rezultatima parlamentarnih izbora, ali nikada za to ne bih krivio građane i omalovažavao ih. Pravi način je da radite na ispravljanju svojih grešaka kako bi se na narednim izborima nametnuli i zavrednovali poverenje građana. Ljudima oko Miloša Jovanovića i Dragan Đilasa deluje kao da su im krivi birači iz RS i kako su oni bezgrešni, a zapravo nisu dorasli istorijskim okolnostima u kojima su se našli i mrzi ih da idu u političku kampanju. Lokalne kampanje za izbore se ne sprovode na ulici već, delovanjem na ulici u lokalnim sredinama. U Novom Sadu su kvazipatriote poput POKS-a i Novog DSS-a pričali o Kosovu i govorili kako je Srbija lažno krivljena za genocid, a sad sa tim ljudima koji je za to okrivljuju idu na izbore - rekao je Šešelj.

Informer

 

Lider Srpske desnice Miša Vacić objasnio je da ukoliko se nastavi trenutna politika Prištine Aljbin Kurti će ostati sam, jer je sa prostora KiM za u kratkom vremenu otišlo 150 hiljada Albanaca.

- Drago mi je što vidim moju dvojicu kolega sa liste američkih sankcija poput Vulina u vladi koji samom svojom pojavom u Vladi smetaju šiptarima. Ukoliko se nastavi ovakva politika u Prištini, neće imati ko da se vozi sa Kurtijem u crnim džipovima, jer je u proteklih par godina preko 150 hiljada mladih je pobeglo u Evropu. Zato sam ubeđen kada se vojska na Kosovo vrati, dole će zateći prazninu i nekoliko starih Albanaca. Da se ljudi u Đilasovoj opoziciji nešto pitaju streljali bi ljude poput mene i Šešelja, kao i sve one koji se otvoreno zastupaju za Srbiju. Republiku Srpsku nazivaju "Republika Šumska" time se rugajući Srbima iz RS - rekao je Vacić.

Celu emisijuj možete pogledati u videu: