Autor: Informer.rs

03.05.2024.

21:02

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Međunarodna zajednica nema sluha za ono što se dešava na Kosovu i Metohiji! Pred novom vladom su veliki izazovi i važna godina! (VIDEO)

Dabić navodi da je međunarodna zajednica gluva po pitanju aktuelne situacije na Kosmetu.

- Tokom Kurtijeve vlasti je udvostručen broj napada na srpski narod i imovinu Srpske pravoslavne crkve. Međunarodna zajednica nagrađuje to ponašanje. Sva novčana pomoć i dalje dolazi, uprkos zabrani dinara. Država je uspostavila punktove. Međunarodna zajednica nema sluha za sve to što se dole dešava. Oni pokazuju da im nije stalo do vladavine prava. Dozvoljavaju da se puca na srpski narod i ruše spomenici. Marko Đurić je neko ko dobro poznaje problematiku koju Srbija ima na Kosovu. Dobro je i što on ima itekako jake veze u diplomatiji. Sve je veći broj Albanaca koji napušta prostor Kosova i Metohije. Pitanje je da li će takozvana država Kosovo uspeti da prikupi glasove za ulazak u Savet Evrope - rekao je Dabić.

Informer

Đorđe Dabić

On kaže da je ulaganje u infrastrukturu najvažnije za Srbiju.

- Ova vlada će biti vlada kontinuiteta. Punih 10 godina ova vlada ima kontinuitet. Veliki izazovi će biti pred njom. Pred nama su važne investicije. Važna godina. Ljudi treba da znaju šta je to program za sutra. Mi ne nudimo prazne priče, već programe. Najviše novca treba uložiti u infrastrukturu jer ona donosi investicije i nova radna mesta - ističe Dabić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: