Autor: Informer.rs

03.05.2024.

22:33

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Kina je prisutna na svim kontinentima i njena kultura je za poštovanje! Poseta Si Đinpinga je značajna politička poruka! (VIDEO)

Jegorović kaže da će poseta kineskog predsednika Si Đinpinga za posledicu imati i nastavak saradnje njegove zemlje i Srbije.

- Neophodno je da država sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom. Predsednik Si je jedan zaista ozbiljan čovek. Ne znam zemlju u Evropi gde je bio dvaput za tako kratko vreme, osim naše. Siguran sam da će njegov dolazak rezultirati ozbiljnim radom i saradnjom. Mi smo uvek imali prijatelje u kineskom narodu, ali i on u nama. Ja maksimalno podržavam spoljnu politiku Aleksandra Vučića - pojašnjava Jegorović.

On podseća i na stradanja srpskog naroda u proteklom veku.

- Srpski narod je mnogo postradao u dva svetska rata. Sukobi Srba i Srba kroz vekove je uvek rezultiralo stradanjem našeg naroda. Kada smo složni, lakše prolazimo kroz nedaće koje se dešavaju u svetu. Prvi svetski rat se nije mogao izbeći, ali je moglo biti izbegnuto da Srbija bude prva na udaru. Isto tako i u Drugom svetskom ratu. Gotovo da je više Srba poginulo u sukobu između partizana i četnika, nego od okupatora. Srpski narod definitivno ne želi nikakav rat - rekao je Jegorović.

Informer

Luka Kastratović

Kastratović kaže da je ovo značajna politička poruka, budući da je Kina sila koju treba poštovati.

- Ovo je značajna politička poruka. Kina je ekonomska sila. Imala je u svojoj istoriji uspone i padove. Kina je sila koja je za respektovanje. Ona sarađuje sa svetom, nema potrebe da osvaja teritorije. Ona je sa svojom ekonomijom došla na sve tačke zemaljske kugle. Kina je prisutna na svim kontinentima i njena kultura je za poštovanje. Preko ekonomije se ruše politički sistemi - navodi Kastratović.

On ističe da je srpski narod pokazao jedinstvo 1999. godine.

- Odbrana od NATO agresije je primer svim zemljama sveta kako jedna mala zemlja, koja se bori za slobodu, ne može biti poražena. Tokom nje smo pokazali šta znači jedinstvo. Narod je bio uz vojsku. Bilo je takvo jedinstvo da su se odazvali na mobilizaciju i suprostavili se šest stotina jačoj sili. Mi danas ipak beremo te plodove i Srbija zbog toga ima ugled u svetu. Srebrenica je režirana kako bi Srbi bili optuženi i proterani sa svojih ognjišta. Ovi pritisci na našu zemlju treba da nam otvore oči da više radimo s mladima kako bi bolje shvatili situaciju. Nemačka je najveći neprijatelj srpskog naroda. Mi smo uvek vodili pravedne ratove. Odbrambene i oslobodilačke - zaključuje Kastratović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: