Autor: Informer.rs

04.05.2024.

13:54

Foto: Tanja Andric

TV

Zapadni hegemoni hoće da otmu devizne rezerve Rusije! (VIDEO)

Milan Čavić iz Centra za društvenu stabilnost istakla je kako se politika NATO pakta nije promenila od devedesetih i da još uvek silom nameće svoje političke interese. 

- Mi smo naslednici odnosa SFRJ i Kine, koja to nije zaboravila i zato mnogo ulaže. Blinken je nakon posete Kini oštro govorio da će se suočiti sa sankcijama Amerike zbog saradnje sa Rusijom po pitanju čipova. Ništa se od devedesetih nije promenilo, jer Zapad svuda ide čizmom i silom nameće svoje interese. Amerika je ugrožena svaki put kada neko, vojno, privredno i strateški raste. Da Kina počne da naplaćuje u juanima i evrima, Amerika bi se urušila. Ilon Mask je takođe svestan da dolar neće postojati ako se ovakva američka politika nastavi. Kina je u ekonomskom smislu preuzela primat na globalnom planu i Ameriku boli što na to ne može da utiče, a dobar deo proizvodnje joj je tamo, a Kina za razliku od NATO pakta sarađuje sa drugim zemljama bez ucene - rekla je Čavićeva.

Informer

 

Pukovnik Mirčeta Jokanović naveo je da Amerika nastoji da otme Rusiji devizne rezerve i da je Kina svesna da bi ona bila sledeća zbog čega blisko sarađuje sa Rusijom.

- Kina se nalazi na udaru SAD koje pokušavaju da je spreče da privredno izbije na prvo mesto. Zapad im ne isporučuje mašine za izradu čipova, već su Kinezi morali sami da ih naprave. Amerika hoće od Rusije da otme devizne rezerve i Kina zna da ukoliko bi se to desilo ona bi bila sledeća. Šolc je sa svojom delegacijom tamo otišao kako bi spasio svoju ekonomiju od sve većeg kineskog uticaja u Evropi. Makron je izgubio uticaj u Evropi, jer su mu se bivše kolonije otrgle - rekao je Jokanović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: