Autor: Informer.rs

06.05.2024.

20:45

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Rezolucija 1244 mora da se primeni! Zapad ugrožava teritorijalni integritet Srbije! (VIDEO)

Nina Mitić iz ministarstva za ljudska i manjiska prava kaže da su Albanci uvek želeli separatizam kao i danas, a Srbi politiku unitarizma na Kosovu i Metohiji.

- Čuvena rezolucija 1244 je jako bitna za naš narod i očuvanje nacionalnog pitanja. Pitanje na KiM traje već skoro 2. veka. Pretežno srpsko stanovništo se sukobilo još krajem 19. veka, a tada su Albanci želeli separatizam kao i danas, a Srbi politiku unitarizma. Albanci su se pozivali na etnički kontekst, dok se Srbi pozivaju na istorijski kontekst i pravdu - rekla je Mitić.

Informer

Ona dodaje i da rezolucija 1244 garantuje da je KiM sastavni deo Srbije, kao i da će se naša zemlja boriti do poslednjeg Srbina za svetu srpsku zemlju.

- Krajem devedesetih je eskalirao sukob. Srpsko stanovništvo je pokušalo da se odbrani, a mediji su to spinovali kao da smo mi agresori. NATO je kasnije napao SR Jugoslaviju u velikoj agresiji. Potpisan je Kumanovski sporazum na kraju i doneta je rezolucija 1244 u kojoj piše da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da će se sva raseljena lica vratiti i razoružaće se sve paravojne grupe kao što je bila OVK. Doći će dan kada ćemo slaviti Vidovdan na KiM i borba za našu svetu zemlju biće do poslednjeg Srbina - zaključila je Mitić.