Autor: Informer.rs

10.05.2024.

22:35

Foto: Masha Bandjur

TV

Federacija BiH pomoću svojih američkih gospodara hoće Srbe u okovima i Dejton u zaboravu! (VIDEO)

Glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić istakla je da kao narod imamo sreću što nas Evropa sputava u evropskom putu, jer nam među kolonijalnim imperijama nije mesto.

- Mi smo bili jedini narod koji je otvoreno protiv Hitlera od početka i to kada je cela Evropa bila protiv njega zbog čega se i danas borimo za pravdu. Amerika je potčinila Evropu i nastoji da pregazi svakoga ko hoće da ih skine sa vlasti. Deluje mi kao da je Šmit dao sve od sebe da se Srbi osećaju nepoželjno u BiH i ne znam kako će se svet ponašati prema svemu tome. Uvek mislim o hiljadu okova koje su na Dodiku i svim Srbima u BiH i Srbi su jedini garant Dejtonskog sporazuma. Mi smo se pre 20 godina opredelili da želimo evropski put dok nismo videli da je ona daleko od onoga što mi hoćemo i ja sam za to da se mi zaustavimo, ali na našu sreću oni nas svakako u tome zaustavljaju. Svakako nam nije mesto među bivšim kolonijalnim imperijama. Sećam se kada je Putin govorio o vremenu kad smo bombardovali i rekao je da ne zna šta bi tada uradio da je bio predsednik, ali da su nam nešto obećali to bi i ispunili. Mi smo zemlja koja ne može okrenuti leđa Rusiji i trpeti dve godine pritisaka, što je Rusija i videla - rekla je Milinčićeva.

Informer

 

Istoriograf Radovan Kalabić naveo je da trenutno posmatramo ponavljanje istorije gde Zapad ponovo pokušava da rasparča, porazi i otme resurse Rusije.

- Nedićev uslov da se prihvati svoje sramne uloge bio je da nijedan Srbin ne uperi pušku na istočni front protiv Rusa i da Srbi ne učestvuju u konačnom rešenju protiv Jevreja. Hitler je imao garancije da neće imati ozbiljan otpor na Balkanu i da bude razvučen na dva fronta. U Krimskom ratu 1856. godine Srbija nije uzela aktivno učešće protiv Rusije. Gledamo reprizu istorije i pokušaja da se Rusija slomi, rasparča i da se opljačkaju njeni resursi. Srpski faktor u Crnog Gori je neosporan. Engleze je zadovoljila samo likvidacija kneza Mihajla zbog pokušaja ujedinjenja svih srpskih zemalja i njihovi napori da nas razjedine traju i dan danas. Što se Rusije tiče već postoje napori na Zapadu da se ona isključi kao zemlja pobednica u Drugom svetskom ratu - rekao je Kalabić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimcima: