Autor: Informer.rs

11.05.2024.

10:45

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Komunistička ideologija je nanela najviše štete srpskom narodu! Ne mogu i ne želim da menjam neke svoje stavove! (VIDEO)

Šapić je istakao da se ovakvo ponašanje opozicionih novinara na njegovim konferencijama dešavalo i ranije.

- Ja mislim da ne postoji tolerantniji političar na ovim prostorima od mene. Dajte mi još jedan primer, na ovim prostorima, konferencije za štampu bilo kog političara. Ne postoji političar na ovim prostorima koji dozvoljava ono što je dozvoljavam. Kod mene je uvek bilo šta je u izlogu, to je u radnji. Ono što ste vi sad videli se dosada već nekoliko puta dešavalo. Na Bežanijskoj kosi su delili 25 hiljada letaka gde se poziva da se u određeno vreme dođe ispred moje kuće. Nijedan politički funkcioner to nije osudio. Osudili su kada je Marko Bastać doveo ljude pred kuću Gorana Vesića pre tri-četiri godine. Moje niko nikad. Jedan od opozicionara je pre dve godine rekao da će doći da ošiša Vladanku Malović. Ja sam mu rekao da prvo dođe i ošiša mene. Ja znam da gospođi Malović nisam uopšte simpatičan, ali ja ću uvek stati u njenu odbranu. Staću u svačiju odbranu - navodi Šapić.

Informer

Aleksandar Šapić

On je objasnio kako je došlo do incidenta na Savskom nasipu.

Da, bacio sam mu telefon, da ne bih njega bacio. Primenio sam gandijevske metode. U momentu kad sam mu bacio telefon, on meni nije dozvoljavao da prođem. Sat i petnaest minuta sam mu odgovarao na pitanja. Laži da sam bacio telefon jer je on mene nešto pitao ili mi rekao. Prešli su sve granice. Nisu mi dozvolili da pričam više od trideset sekundi. Sve sam im dozvolio, ali neću dozvoliti da mi ne dozvole da se krećem. Ja ne želim da uvredim Petra Đurića kad mu kažem da je magarac. On je registrovani narkoman. Dolazio mi je ispred kuće. Rekao sam mu da je magarac, videli ste kako se ponašao. Krenuli su naslovi kao da sam ja slučajnom prolazniku bacio telefon. Da sam se drugačije ponašao, ne bi bilo dobro ni za mene, ni za te ljude tamo. Kada nekoga napadate, morate da budete spremni na to da će taj neko da se brani. Za svakog postoji neka granica, a ova je u tom momentu bila pređena. - rekao je Šapić.

Informer

Aleksandar Šapić

Predsednik Privremenog organa grada Beograda naglasio je značaj nacionalnog jedinstva.

Čujem da neki kandidati najavljuju da će povećati platu medicinskih radnika. Ne znam da li oni znaju da oni to ne mogu da urade. Ovi izbori, pored važnosti lokalnog karaktera, su izuzetno važni i sa tog nacionalnog aspekta. Važno je da li ćemo imati srpsku vlast. Bitno je nacionalno jedinstvo. Naša bratska Crna Gora direktno glasa protiv svog naroda. Važno je da budemo tolerantni i strpljivi, ali ne da budemo nedosledni i da dozvoljavamo anarhiju. Niti će mi kruna pasti s glave ako ne budem gradonačelnik, niti ako se ne budem bavio politikom. Neke svoje stavove neću menjati. Moramo da budemo pametni i mudri, da gradimo dobre odnose sa svima. Ja ne mogu i ne želim da menjam neke svoje stavove. Posle pet popuštanja opoziciji Ana Brnabić je rekla da su njena vrata još uvek otvorena. Ja im više ne bih popuštao. Kakav god da bude izborni rezultat, oni će opet da se žale, tvrdim. Moja obaveza je da radim i za one koji me ne podržavaju. Komunistička ideologija je nanela najviše štete srpskom narodu - zaključuje Šapić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: