Autor: Informer.rs

11.05.2024.

13:01

Foto: Tanja Andric

TV

Međunarodna zajednica koristi Bosnu kao kavez koji prodrma po potrebi! Srebrenica je projekat započet pre rata i sad ulazi u završnu fazu! (VIDEO)

Jolović navodi da je Srebrenica samo projekat u okviru raspada Jugoslavije, koji je takođe, sam po sebi, projekat Zapada.

- Srebrenica je projekat koji je planiran ranije, a počeo da se sprovodi 1995. godine. Sad ulazi u završnu fazu. U okviru projekta za Jugoslaviju bio je projekat za samu Srebrenicu. Trebalo je razbiti Jugoslaviju. Nametali su nam stav da građanski rat u Bosni zapravo nije građanski rat, već smo mi agresori. Oni su nas označili kao krivce i pre samog rata. Mi žalimo sve žrtve, u Srebrenici jeste bio zločin, ali da li ste čuli sa druge strane da je bilo ko rekao da je i njima žao žrtava s druge strane. Podrinje je uvek bilo najveće srpsko stratište, jer je bio cilj svih sila i imperija da se ono očisti i da se prekine fizička veza između Srba u Srbiji i Srba u Republici Srpskoj. To je bio projekat 1992. godine. U projektu Srebrenica je učestvovala Amerika sa Bilom Klintonom i Alija Izetbegović sa stranim službama. Ko je organizator svega što se desilo u Srebrenici? Ne bi Vojska Republike Srpske oslobodila Srebrenicu da oni nisu provocirali i da međunarodna zajednica nije odobrila. Istina mora isplivati na kraju. Niko od stranih ambasadora neće da dođe u Bratunac, a u Srebrenici se svi okupljaju. Teodor Ruzvelt je preuzeo doktrinu izvoza i nametanja demokratije. On je pre Drugog svetskog rata rekao da su Rusi buntovan narod. Nemački geopolitičari su Srbe nazivali remetilačkim faktorom u ostvarivanju njihovih geopolitičkih ciljeva. Međunarodna zajednica je izazvala rat u Bosni. Koriste je kao kavez koji prodrmaju po potrebi. Međunarodnoj zajednici ne odgovaraju mir i stabilnost - rekao je Jolović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: