Autor: Informer.rs

11.05.2024.

22:27

Foto: Miloš Rafailović

TV

Škotska hoće nezavnisnost! Masovne grobnice u Gazi se množe dok Zapad ćuti! (VIDEO)

Stručnjak za bezbednost Svetislav Lutovac istakao je da celokupno obradivo zemljište Italije pada u ruke Blekroka što ta kompanija nastoji da uradi i u samoj Ukrajini nakon sukoba.

- Mnogo više verujem u multipolarni svet, jer je monopolarna diktatura ceo svet potčinila svojim interesima. Ovi sukobi na Bliskom istoku su poprište oko nafte i gasa, a smatram da svetska javnost treba da se digne i ustanovi nove međunarodne institucije, jer se vraćamo u neka prethodna vremena gde se ubistvima i silom sve rešavalo. Kompletno poljoprivredno zemljište Italije prodato je Blekroku koji sada nastoju da pokupuje ukrajinsko zemljište i sada su zamerali ukrajinskom rukovodstvu što tolike vojnike sahranjuju na tom plodnom zemljištu. Ako znamo da te investicije raspolažu sa milijardama dolara jasno je u čijim je rukama Ukrajina - rekao je Lutovac.

Informer

 

Pukovnik u penziji Srbobran Radić naveo je da je britansko društvo rasno, verski i etnički duboko podeljeno i da sukob može eskalirati u svakom momentu što će značiti kraj bivše imperije.

- Akcije Zapada su sačinjene od informacionih udara tako da se Istok onesposobi da slobodno misli i predstavi Ruse kao monstrume, a da sa Zapada dolazi demokratija i sve što je dobro. Britanja je duboko podeljeno društvo koje je sukobljeno rasno, verski i etnički tako da to može dovesti do propasti bivše imperije. Španija na primer ne priznaje tzv. Kosovo zbog Katalonije, ali ih to nije sprečilo da bombarduju našu zemlju i da i dan danas šalju vojsku na KiM. Britanija je izdvojeno ostrvo koje zapaljivom retorikom sa SAD gura Evropu u sukob sa Rusijom. Razlika između Republike Srpske i Škotske je što je RS stvorena nakon krvavog rata tako da neće moći tako lako da je ugase slanjem nekih stranih zvaničnika - rekao je Radić.

Celu emisiju možete pogledati u videu: