Autor: Informer.rs

13.05.2024.

16:22

Foto: Tanja Andric

TV

(VIDEO) Srbija na dva fronta: Šiptarski fašista Kurti pokušava da isprovocira oružani sukob na KiM, a opozicija dobija pare od Zapada da bude antisrpska!

Narodni poslanik Dejan Bulatović ističe da je fašisti Aljbinu Kurtiju cilj etničko čišćenje i građanski rat na Kosovu i Metohiji.

- Ogavna vlast je na tzv. Kosovu, a Aljbin Kurti je faštista koji zabranjuje da patrijarh srpski ide na Kosovo i Metohiju, pa ko je on da brani Srbima i patrijarhu da dolaze na vekovnu srpsku kolevku, to nisu radili ni mnogo gori zločinci. Cilj mu je etničko čišćenje i građanski rat na Kosovu i Metohiji. Uvek je bilo nekog respekta prema crkvi, a sad nema ni toga, a Kurti kao čestita Vaskrs na srpskom. Međunarodna zajednica mora da reaguje na njegov faktor nestabilnosti koji donosi u region - rekao je Bulatović.

Informer

Prema rečima Bulatovića srpski narod nije genocidan i pojedine zemlje, Evropska unija, ali i opozicija potenciraju navodni genocid u Srebrenici.

- Mi smo slobodarski narod i uvek smo bili na pravoj strani u svim ratovima i nismo bili kolonizatori kao Hrvati. Hrvati su sa NDH pokušavali da osvoje i unište Srbe, a sada su oni pretendenti za rezoluciju o Srebrenici. Evropska unija potencira da budemo genocidni kao i pojedine zemlje koje su same činile genocid. Oni su imali zločince, a ne mi, uvek smo bili napadani i uvek smo branili svoje. Angažovali su opoziciju kojoj je cilj da radi protiv svoje države - istakao je Bulatović.

Informer

Aleksandar Đurđev Predsednik Srpske lige kaže da Kurti provocira Srbiju da reagujemo na našoj južnoj pokrajini i da je moguće da dođe do oružanog sukoba na KiM.

- Aljbin Kurti sprovodi radikalne poteze otkako je stupio na vlast i treba da nas plaši izazivanje oružani sukob na KiM, jer Kurti provocira Srbiju da reagujemo na našoj južnoj pokrajini. Ne očekujem da će njegovi mentori reagovati na njegove provokacije i nisu mu uveli sankcije, već tek po neku opomenu. Nadam se da će Donald Tramp doći na vlast u SAD i da će se promeniti stavovi Zapada i Amerike prema Kurtiju - kazao je Đurđev. 

Naš sagovornik dodaje i da je opozicija, Kurti, ali i vlast u Crnoj Gori plaćena od strane Zapada da budu antisrpski nastrojeni.

- U Srbiji imamo nesreću da je malobrojan broj ljudi najglasniji kada se dešavaju užasne stvari i dodaju negativne komentare. Plaćeni su od strane Zapada i međunarodnih sponozora kao i što je plaćen Kurti. U Crnoj Gori su isto instalirani od strane Zapada i označili su skoro polovinu svog naroda kao genocidni, a ova trenutna vlada ima antisrpsku politiku još od otcepljenja Srbije i Crne Gore i nije samo bio Milo Đukanović antisrpski nastrojen, to se duboko uvuklo u tu vlast - rekao je Đurđev.