Autor: Informer.rs

15.05.2024.

16:44

Foto: informer/printscreen

TV

Dobro osmišljen napad obaveštajnih službi! Evo ko je atentator na premijera Slovačke (VIDEO)

Advokat Goran Petronijević ističe da je atentat na premijera Slovačke dobro pripreman i da je cilj nametanje antiruskog naboja u Evropi.

- Robert Fico je definitivno suverenistički i pojedine organizacije pokušavaju da eliminišu i Orbana zbog suverenističke i slobodne politiku u Evropi. Atentat na svakoga ko je u velikom političkom rangu mora da se okarakteriše kao teroristički napad. Radi se očigledno o jednoj dobro pripremljenoj aktivnosti i ne mogu da se spontano događaju i najčešće je bilo više obaveštajnih službi umešano u ovakve stvari. Forsiraju uporno antiruski naboj u Evropi, ali narod nije antiruski - rekao je Petronijević.

Informer

Bratislav Dikić, bivši šef žandarmerije, kaže da su službe morale da predvide atentat, ali i da je on dobro osmišljen od strane stranih obaveštajnih službi.

- Ovo je veliki propust u obezbeđenju premijera, ali i službi koje su morale to da predvide. Atentat na premijera ima obaveštajnu pozadinu, jer su sigurno neke države dobro i dugo pripremale ovo. Primio je ruskog ambasadora i zbog toga je došlo do atentata. Naš predsednik pored svih onih koji vode slobodarsku politiku, se sigurno nalaze u nekoj vrsti opasnosti. Svakako moramo da povećamo bezbednost premijera i predsednika, da ne bi došlo do nekih problema - kazao je Dikić.

Informer

Dragan Stanojević iz pokreta MI - Glas iz naroda, navodi da obaveštajne službe za metu ne biraju ni starost ni pol ni funkciju i da svi koji ne rade za interes Ukrajine su pretnja za Zapad.

Želim samo da napomenem da mnogi neozbiljno shvataju snagu ukrajniskih i stranih obaveštajnih službi. Oni kada donesu odluku, ne biraju ni starost ni pol ni funkciju. Fico je bio proglašen u Ukrajini kao neprijatelj i on je prvi zaustavio isporuku oružja ka Ukrajini. Svi oni koji rade protiv interesa države Ukrajine za Zapad predstavljaju pretnju - istakao je Stanojević.