Autor: Informer.rs

16.05.2024.

08:52

Foto: Informer

TV

Ko nije uz satanizovani Zapad, taj plaća ceh! Fico im smeta jer poštuje međunarodno pravo (VIDEO)

Željko Šajn, dopisnik iz Severne Makedonije, ističe da je teško utvrditi pravu političku pozadinu atentata na premijera Slovačke.

- Na prostorima bivšeg Varšavskog pakta dešavaju se najviše atentati. Politička pozadina mora da se detaljno istraži, jer kada je u pitanju atentat na Gligorova, nikada nismo saznali političku pozadinu. Mi ćemo imati izvršioca, ali ne i pravu političku pozadinu. Postoje ljudi koji žele da zavladaju celim Istočnim blokom. Slovačka je privržena međunarodnom pravu i zato je na udaru - kazao je Šajn.

Informer

Andrijana Arnautović iz SRS kaže da Robert Fico smeta politici koju vodi Zapad.

- Nema sumnje da je ovo politički motivisan atentat i s obzirom na njegovu politiku on smeta politici koju vodi NATO, Zapad i Amerika. Odnos Fica prema Srbiji je itekako pozitivan, jer Slovačka podržava teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje, ali i nije ko-sponzor rezolucije o Srebrenici. Robert Fico je osvešćen i ima svoj stav i o nepodržavanju Ukrajine u ratu i zato je morao da plati cenu - rekla je Arnautović.

Informer

Ona dodaje i da je Zapad satanizovan, želi da uništi pravoslavlje, pa da zsu zbog toga ugroženi i predsednik Dodik i predsednik Vučić.

- Viktor Orban, kao i predsednik Vučić i predsednik Dodik odolevaju politici Zapada. Sprema se velika diplomatska ofanziva i ona dolazi na našu štetu. Zapad se bori protiv Rusije i pravoslavlja, jer im smeta drugačija ideologija. Zapad je satanizovan što se moglo videti na muzičkom festivalu Evroviziji. Predsednik Srbije i Republike Srpske moraju da pojačaju svoju bezbednost, jer strane službe vršljaju svuda, pa i u Srbiji - zaključila je Arnautović.