Autor: Informer.rs

16.05.2024.

10:00

Foto: Tanja Andric

TV

Zapad trlja ruke od sreće kada ubaci nestabilnost u region! Rezolucija o Srebrenici je čista satanizacija Srba (VIDEO)

Miša Mijatović, ratni komandant Sarajevsko-romanijskog jurišnog korpusa navodi da Srbe, koji su jedni od najstradalnijih naroda i koji su uvek želeli mir, danas satanizuju na najgore načine.

- Pravda je spora, ali dostižna kad-tad će im doći sve na naplatu zbog ove rezolucije. Mi smo najverniji saveznik onih koji nas danas napadaju i satanizuju na najgore moguće načine. Mi smo jedan od najstradalnijih naroda na svetu. Srbi su imali 41% u BiH, prema popisu iz 1991. , a muslimani 33%, po tome mi bi trebali da imamo pravo na BiH da je naša zemlja, a ne muslimani koji tvrde da su većinsko stanovništvo. Muslimani pričaju o agresiji, a stoji pitanje, kako mogu Srbi da izvrše agresiju na zemlju u kojoj su većina. Mi smo želeli da zajedno živimo u Jugoslaviji i dali smo im sva prava, a oni to nisu hteli, nisu želeli mir - objasnio je Mijatović.

Informer

Mlađan Cicović šef Predsedništva RS u Beogradu kaže da se dešava nasilje nad međunarodnim pravom i da je neregularno donošenje rezolucije o Srebrenici. 

- Uvek smo se zalagali za mir i sarandnju u regionu za izgradnju ekonomskih projekata koji će doneti ekonomsku stabilnost. Nasilje nad međunarodnim pravom se dešava, jer je Sarajevo bez saglasnosti svih članova Federacije dalo rezoluciju o Srebrenici. Generalna skupština po članu 12. ne bi smela da donosi preporuke i da razmatra o rezolucijama i da ne može to da uradi bez saglasnosti saveta bezbednosti - rekao je Cicović.

Informer

Prema rečima našeg sagovornika Zapadu odgovara nestabilan region.

Otvorili su Pandorinu kutiju time što su nas vratili u prošlost rezolucijom o Srebrenici. Iza te rezolucije stoji Nemačka, pa onda shvatamo da ta rezolucija ne ide u korist nikome u regionu, ni Srbima ni Bošnjacima ni Hrvatima. Njima odgovara nestabilan region, jer onda mogu snažno da rade na ostvarivanju svojih interesa - kazao je Cicović.